Tüp bebek merkezinde soygun!

Kamalı Haber, 8 Mayıs 2024

Güncelleme: 8 Mayıs 2024

A
A

Lefkoşa'da bir tüp bebek merkezinin penceresinden girerek, 1 milyon TL'den fazla döviz cinsinden parayı çalan zanlı 700 gündür de kaçak çıktı. Paraları Eski Devlet Kimya Laboratuvarı avlusuna saklayan zanlı cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ

 Lefkoşa’da meydana gelen “Bina Açma, Sirkat, Kasti Hasar, Mülke Tecavüz ve KKTC'de İzinsiz İkamet Etmek” suçlarından tutuklanan zanlı O. M. N. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayı anlatan polis memuru, zanlının 7 Mayıs 2024 tarihinde saat 00.15 raddelerinde Lefkoşa'da, faaliyet gösteren bir tüp bebek merkezinin penceresini, demir levye yardımıyla kırarak içeriği girdiğini belirtti.

Polis, ahşap çekmece içerisinde bulunan 8100 Euro, 13915 Dolar ve 7355 Stg nakit parayı alarak ayni yerden çıkış yaptığını söyledi.

1 adet levye ve 1 adet demir çubuğun olay mahallinde bulunarak emare alındığını belirten polis, zanlının aynı gün incelenen kamera görüntülerinden tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

ESKİ DEVLET KİMYA LABORATUVARI AVLUSUNA SAKLAMIŞ

Polis, zanlının suçunu itiraf ettiğini, sirkat ettiği toplam TL karşılığı 1 milyon 26 bin 766 TL olan nakit parayı saklamış olduğu Eski Devlet Kimya Laboratuvarı avlusu içerisinde olduğunu söylediğini ve  paralar tespit edilerek emare olarak alındığını belirtti. 

702 GÜNDÜR KAÇAK

Polis memuru ayrıca, zanlının yapılan muhaceret kontrolünde 5 Haziran 2022 tarihinden itibaren toplam 702 gün KKTC'de İzinsiz ikamet ettiğini de belirterek herhangi bir yasal bağı bulunmadığını söyledi.

Polis mesele ile ilgili yürütülen soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmı tamamlanmış olup davasında hazır olması maksadı ile mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç, zanlının davasında hazır olması maksadı ile 3 ayı aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar