"Tüm dünyaya iki devletli siyaseti duyurmaya devam ediyoruz"

26 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin statüsünün daha da artarak, kendi kurum ve kuruluşları, demokrasisi ve kültürü ile gelişmeye devam ettiğini belirtti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yusuf Kanlı başkanlığındaki Ankara Gazeteciler Birliği heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Gazeteciler Birliği heyeti ile görüşmesinde, üç yıldan beridir Türkiye Cumhuriyeti’nin de tam desteğiyle sürdürülen siyasetin aynen devam ettiğini belirterek, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün kabulü ile ancak bir antlaşmanın olabileceğini, Kıbrıs Türklerinin en az Rumlar kadar egemen olduğunu söyledi.

Annan Planı’na “hayır” diyen Kıbrıslı Rumların AB’ye tek taraflı olarak alınarak ödüllendirildiğini, Annan Planı’nın içerdiği tuzaklara rağmen uzlaşı isteyen Kıbrıs Türklerinin plana “evet” dediğini dile getiren Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti AB üyesi olmadığı için dengeler aleyhimize değişiyor mademki, artık Kıbrıs’ta bir çözüm, egemen iki devletin iş birliği ile mümkündür” dedi.

"HER TÜRLÜ TEMASLA İKİ DEVLETLİ SİYASETİ DUYURUYORUZ"

Federasyon temelinde çözümün Anadolu ile bağların koparılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi güvenliğinin sarsılması ve aynı zamanda Doğu Akdeniz’den dışlanması gibi tehlikeler içerdiğini anlatan Tatar, tüm dünyaya diploması trafiği ve yapılan her türlü temasla iki devletli siyaseti duyurmaya devam ettiklerini belirtti.

Tatar, KKTC’nin kalkınma ve gelişim sürecinde turizmde ve eğitimde artan marka değeriyle kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapıya kavuşmasının önemine değinerek, Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olan KKTC’nin geldiği aşamada kendi kurum ve kuruluşları, demokrasisi ve kültürü ile gelişmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin artmasının önemli olduğuna da işaret eden Tatar, KKTC’nin statüsünün daha da arttığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar