Trodos’taki İngiliz üssüne ortak tepki

29 Ocak 2024

Güncelleme: 30 Ocak 2024

A
A

CTP, TDP ve Sol Hareket gençlik örgütleri ile, Rum ana muhalefet Emekçi Halkın İlerici Partisi'nin gençlik örgütü, Trodos’taki İngiliz üssüne ait bölgede “emperyalizme karşı” yürüyüş gerçekleştirdi.

ZgotmplZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) bazı siyasi partilerin gençlik örgütleri ile Güney Kıbrıs'tan ana muhalefet partisinin gençlik örgütü, ortak bir etkinlikte bir araya geldi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü ve Sol Hareket, Güney Kıbrıs'ın ana muhalefeti olan Emekçi Halkın İlerici Partisi'nin gençlik örgütü ile birlikte Trodos pikniğine katıldı.

Dün Ledra Palace Sınır Kapısı’nda toplanan katılımcılar, Trodos’a Güney Kıbrıs’ta bekleyen otobüslerle gitti. Katılımcılar önce Trodos’taki İngiliz üssüne ait bölgede “emperyalizme karşı” yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından Platania Piknik Alanı’na gidildi.

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Çise Mevlit yaptığı açıklamada, yeniden yakınlaşmanın ve çözümün öncelikle gençlerin daha fazla yan yana gelmelerinden geçtiğini ifade etti.

Açıklamada, siyasi eşitlik ilkesine dayalı, iki bölgeli, iki toplumlu federasyon çağrısı yapılarak, Kıbrıs sorununun çözümü için sonuç odaklı ve aciliyet duygusuyla müzakerelerin yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Kıbrıs sorununun çözümünün aciliyetine dikkat çekildi ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Konusundaki Kişisel Temsilcisi'nin adaya gelmesiyle süreçte hareketlenme beklenildiği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar