Töre hedeflerini vurguladı: Türk Devletleri Teşkilatına tam üye olmak

21 Mart 2024

Güncelleme: 21 Mart 2024

A
A

Meclis Başkanı Töre, dünyaca ünlü isimlerin ülkeye getirilmesinin tanınırlık ve görünürlük açısından önemine işaret ederek, KKTC’nin bir gün tanınacağına inanç belirtti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, dünyaca ünlü isimlerin KKTC’ye getirilmesinin tanınırlık ve görünürlük açısından önemli olduğunu söyledi.

Meclisten yapılan yazılı açıklamaya göre, Töre, Pars Medya’nın Eylül ayında KKTC’de düzenleyeceği etkinliğe davet edildi.

Meclis Şeref Salonu’ndaki kabulünde konuşan Başkan Töre, KKTC’nin bir gün tanınacağına inanç belirtti.

Töre, İslam İşbirliği Teşkilatında Kıbrıs Türk Devleti statüsüyle yer aldıklarını kaydederek “Hedefimiz Türk Devletleri Teşkilatına tam üye olmak” dedi.

Nüfus, toprak ve bayraklarıyla devlet olduklarının tescillendiğini belirten Töre, atılan adımların geleceğe umutla bakmalarını sağladığını söyledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, "Uluslararası Rok Cup Karting Şampiyonası"nda birinci olan Hasan Fikri Macila’yı kabul ederek, Macila’nın kazandığı birinciliğin kendisi ve Kıbrıs Türk halkını çok mutlu ettiğini söyledi.

Macila’nın başarısının devamını dileyen Başkan Töre, insanın bir noktaya gelebilmesinin inanmaktan geçtiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar