Töre, Gazze'de Batı'nın zulmünü İstiklal Marşı dizesindeki "medeniyet" benzetmesiyle anlattı

11 Nisan 2024

Güncelleme: 11 Nisan 2024

A
A

Meclis Başkanı Töre, bayramda kalplerinin buruk olmasına neden olan Gazze’deki savaşın Batı ve Amerika tarafından desteklendiğini belirterek, "Bu canavarı da yenmesini bileceğiz." diye konuştu.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Din İşleri Başkanlığı ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katıldı.

Meclisten verilen bilgiye göre, Haspolat’ta bulunan Hala Sultan Cami Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Töre, bayrama ulaşmanın sevincini yaşarken, Gazze’de devam eden savaş nedeniyle kalplerinin burukluk olduğunu ifade etti.

Gazze’de insanların açlıktan öldüğünü, büyük sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bulunduklarını ifade eden Töre, Batı'nın ve Amerika’nın bu durumu desteklediğini söyledi.

Töre, yaşanan zulme karşılık Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’ndaki “Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, ‘Medeniyet’ dediğin tek dişi kalmış canavar.” sözlerini anımsattı.

Töre, “Bu canavarı da yenmesini bileceğiz. Mustafa Kemal, yurdu esir etmek isteyenleri Anadolu’dan kovduysa, elbette Gazze’den de gidecekler, Kudüs’ten de gidecekler” dedi.

KKTC’de din bilgisi eğitiminin güvence altına alınması gerektiğine işaret eden Töre, “İsteyen yabancı dil, beden eğitimi ya da dans kursuna gidebilir. Ama isteyen de Kuran kursuna gidip din eğitimi alabilir. Bu, bu kadar açık ve nettir” şeklinde konuştu.

TÖRE, TBMM BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Ramazan Bayramı nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’u telefonla arayarak bayramını kutladı.

Meclisten verilen bilgiye göre, Töre görüşmede, bundan sonraki süreçte iki ülkenin meclisleri arasındaki ilişkinin artarak devam edeceğine olan inancını da dile getirirken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, Töre ve onun nezdinde Kıbrıs Türk halkının bayramını kutlayarak selamlarını gönderdi.

Töre, eski TBMM Başkanları Mustafa Şentop, İsmail Kahraman ve Bülent Arınç’ı da arayarak bayramlarını kutladı.

Töre, telefon görüşmelerinde eski TBMM başkanlarına Kıbrıs Türk halkının haklı davasına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar