Töre Ankara'da: Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" sözü bizim rehberimiz

27 Şubat 2024

Güncelleme: 27 Şubat 2024

A
A

Ankara'ya giden Töre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözünün kendilerine rehber olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, temaslarda bulunmak ve konferans vermek üzere Ankara ve Kırşehir illerini kapsayan bir program dahilinde Türkiye’ye gitti.

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir araya gelen Töre, bugün Ankara Üniversitesi, yarın da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde konferanslar vereceğini dile getirerek, milli meselelerde görüş ve düşüncelerini konferanslar vasıtasıyla dile getirdiklerini ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözünün kendilerine rehber olduğunu kaydeden Zorlu Töre, Erdoğan’ın iki yıl üst üste BM Genel Kurulu'nda Kıbrıslı Türkler için yapmış olduğu çağrıların kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Anavatanın Kıbrıs Türkü için yapmış olduğu projelerin ambargoların hafifletilmesine vesile olduğunu belirtti.

Dünya 5'ten büyüktür, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dillendirdiği bir politik doktrindir. Tümcedeki "5" Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri olan beş ülkeye gönderimde bulunmaktadır. Bu beş ülkenin veto hakkı doktrinin temel hedefidir.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde KKTC’ne yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kıbrıs’ın kendileri için milli dava olduğuna işaret eden Bak, bu noktada gençlerin bilinçlenmesi adına üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirme arzusunda olduklarını belirtti.

BÜLENT ARINÇ İLE GÖRÜŞME

Diğer yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç ile bir araya geldi. Kıbrıs sorunu konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar