Toplu taşıma sistemi için para yok, Türkiye'deki seçimlerin bitmesi bekleniyor

11 Mart 2024

Güncelleme: 11 Mart 2024

A
A

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ülkedeki toplu taşıma eksikliğine değinerek, toplu taşıma projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Arıklı, kaçak taksicileri “emek hırsızlığı” yapmakla suçladı.

ZgotmplZ

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis'te yaptığı konuşmada, toplu taşımacılık alanının da hızlı çöküşe geçen sektörler arasında yer aldığını savunarak, şirketleşme projesini hayata geçirmeye uğraşırken T izni verilmemesi, T izni iptal edildiyse bunun resmi yoldan duyurulması gerektiğini belirtti.

Korsan, kaçak taşımacılık yapıldığının söylendiğini dile getiren Erhürman, verilen cezaların yetersiz olduğunu dolayısıyla kaçak taksiciliğin önüne geçilemediğini, caydırıcı cezalara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Güneye yapılan taşımacılıkla ilgili Güneyin sıkı denetim getirmeye hazırlandığını söyleyen Erhürman, “Bunun hayata gelmesi halinde sektör o gün yerle bir olur. Bunu Güneyle doğru dürüst görüşmek gerekir” dedi.

ARIKLI : KAÇAK TAKSİCİLER 'EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYOR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı,  CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın konuşması üzerine yaptığı konuşmada, ülkede toplu taşıma eksikliğine işaret ederek, toplu taşıma projesinin mutlaka hayata geçirilmesi gerekliliğine dikkat çekti.

Arıklı, Trafikte  Avrupa Birliği standardında çalışmaların yanı sıra,  Aselsan’ın yapacağı trafik kamera sistemi ile akıllı sinyalizasyon ve elektronik kantarlar vasıtasıyla ağır araçların ölçülüp polise bildirileceğini, cezaların anında araç sahibinin cep telefonuna iletileceğini belirtti.  

"417 BİN KAYITLI ARAÇ VAR"

Yeni araç kayıtlarının yıllık 20 bin civarında olduğunu, mevcutta 417 bin kayıtlı araç bulunduğunu ve bunların 385 bininin yürüyen olduğunu ifade eden Arıklı, mevcut yolların araç sayısını kaldırmasının mümkün olmadığını, o yüzden altyapı ve toplu taşıma sistemi çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Arıklı,  mevcut kamera hız tespit kameralarının (sözleşme ile değil) satın alındığını ve yeni kurulacak sistemin, tebliğ sorununu da çözeceğini ifade etti.

TÜRKİYE'DEKİ SEÇİM BEKLENİYOR

Arıklı, toplu taşıma sistemin hazır olduğunu, fakat mali sorunu çözemediklerini söyledi. Arıklı, mali destek için ''Türkiye'deki muhataplarımızla seçim nedeniyle görüşmekte zorlanıyoruz, seçim sonrasını bekliyoruz'' dedi.

“Kaçak taksi” konusundaki eleştiri ve şikayetleri de dinleyen Arıklı, kaçak taksicileri “emek hırsızlığı” yapmakla suçladı, cezaları artıracaklarını ancak kaçak taksi işini yapanların yine taksiciler olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar