Tehdit, darp, soygun suçlarından yargılandı: 5 yıl hapis yatacak

Kamalı Haber, 2 Nisan 2024

Güncelleme: 2 Nisan 2024

A
A

Alacak meselesinde bıçak göstererek ölüm tehdidinde bulunan ve 6 yıldır ülkede kaçak olarak bulunan şahıs 5 yıl hapse mahkum edildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde “soygun, ciddi darp, şiddet tehdidi, korkutmak maksadıyla bıçak taşıma ve KKTC’de ikamet izinsiz kalma” suçlarından yargılanan M.C.O. 5 yıl hapse mahkum edildi. 

Kararı okuyan yargıç, sanığın V. isimli arkadaşının A.A.I. ile aralarında kripto para meselesi yüzünden yaşanan olaya dahil olduğunu söyledi.

HAKKINDAKİ TÜM DAVALARDAN SUÇLU BULUNDU

Sanığı yargılandığı tüm davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıklayan yargıç, sanığın işlediği suçların anayasayla güvence altına alınan can ve mal güvenliğine karşı işlenen suçlar olduğunu belirtti.

ÖLÜM TEHDİDİ, DARP, GASP

Müşteki ile V. arasında yaşanan alacak-verecek meselesine dahil olan sanığın müştekiye bıçak göstererek, “parayı ver, yoksa seni öldürürüm” dediğini ve müştekinin yüzüne ve göğsüne yumruk attığını kaydeden yargıç, müştekinin olayda 5 bin sterlin ile 3 bin TL parasının alındığını belirterek, sanığın şiddet tehdidi esnasında bıçak göstermesini ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Yargıç, ayrıca sanığın yakalandığı güne kadar 6 yıl süreyle ülkede ikamet izinsiz olarak kaldığı bilgisini vererek, şikayetin devam ettiğini, bu hususun da sanık aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Yargıç, 28 Temmuz 2022 tarihinde meydana gelen olayın ardından yakalanan sanığın 19 aydır cezaevinde hükümsüz tutuklu olduğunu belirterek, davalarını kabul etmesi ve sabıkasız oluşunu lehine değerlendirdikten sonra 5 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar