Tecavüzle suçlanıyordu, 35 ay sonra beraat etti

Kamalı Haber, 1 Nisan 2024

Güncelleme: 2 Nisan 2024

A
A

Güzelyurt’ta arkadaşının 15 yaşındaki zihinsel engelli kızına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan B. E. A. 35 ay sonra beraat etti.

ZgotmplZ

Güzelyurt'ta, arkadaşının 15 yaşındaki zihinsel engelli kızına tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan B. E. A.  35 ayın ardından mahkeme tarafından beraat etti.

Karar, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde açıklandı.

Heyetin verdiği kararı Yargıç Vedia Berkut Barkın açıkladı.

Yargıç Barkın, mahkeme sürecinde dinlenen psikiyatrist ve psikologların 15 yaşındaki kızın zihinsel kapasitesinin 8-9 yaşındaki bir çocuğa benzediğini belirttiğini ifade etti. Mahkemede dinlenen kızın, sanığın araçta ve evde kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini aktardığını dile getirdi. Kızın doktor kontrolünden geçirildiğini ve geçmişte cinsel bir deneyim yaşadığının belirlendiğini aktaran yargıç, bununla birlikte yeni bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Yargıç, olayla ilgili olarak kızın annesi, üvey babası ve iki tanığın ifade verdiğini ancak ifadeler arasında çelişkiler olduğunu belirtti. Ayrıca, iddia edilen tecavüzün gerçekleştiği araç ve evdeki delillerin incelenmediğini ve bu konuda eksiklikler olduğunu vurguladı.

Yargıç, tanık ifadelerindeki çelişkiler, kızın ifadesinde teyit edilemeyen noktalar ve delil eksikliği nedeniyle savcılığın tecavüz iddiasını ispat edemediğini belirterek, sanığın beraatine karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar