TC ve KKTC vatandaşlarının Gazze'den tahliyesinde son rakamlar

14 Mart 2024

Güncelleme: 14 Mart 2024

A
A

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Gazze'den tahliye edilen vatandaşlara ilişkin son rakamları paylaşırken, Güney Kıbrıs üzerinden Gazze'ye yardım konusunda yapılacak değerlendirmenin ise KKTC makamlarına ait olduğunu vurguladı.

ZgotmplZ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında KKTC'yi de ilgilendiren konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'den tahliye edilen vatandaşlarla ilgili konuşan Keçeli, şunları kaydetti:

"Bu sabah itibariyle 1489 vatandaşımızı, KKTC vatandaşı ve onların yakınlarını Gazze'den tahliye etmiş durumdayız. Hala tahliye etmeye çalıştığımız bir grup vatandaşımız var. Onların da en kısa sürede güvenli bir şekilde Gazze'den Türkiye'ye veya gitmek istedikleri başka ülke varsa oraya ulaşmaları için çaba harcamaya devam edeceğiz."

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli

Gazze'ye yardımın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) üzerinden olmasıyla ilgili ise Keçeli şöyle konuştu:

"GKRY'nin muhatabı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) makamlarıdır. Dolayısıyla onlar bu konuda gerekli yorumda bulunacaklardır. Bizim açımızdan söyleyeceğim tek şey, biz KKTC'nin Doğu Akdeniz'deki haklarının bir şekilde zedelenmesine, ihlal edilmesine izin vermeyiz."

 İsrail saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne yardımların ulaşımı için Rum Yönetimi'nin öncülük edeceği denizden bir koridorun açılması kararı alınmıştı. 200 tonluk gıda yardımını taşıyan ilk geminin önceki gece ilk kez Larnaka üzerinden Gazze'ye doğru yola çıktığı belirtilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar