TC Bakanı Bolat, KKTC halkının refahı için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı

11 Nisan 2024

A
A

Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu ile görüşen TC Ticaret Bakanı Ömer Bolat, KKTC'nin maruz kaldığı ayrımcılık ve izolasyonun uluslararası hukuka aykırı olduğunu tüm platformlarda dile getireceklerini belirtti.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile telefonda görüştüklerini bildirdi.

KKTC ile ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Amcaoğlu ile yaptıkları telefon görüşmesinde karşılıklı olarak bayram tebriğinde bulunduklarını bildirdi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi fırsatlarının değerlendirildiğine işaret eden Bolat, şöyle devam etti:

"Ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliğinin daha da güçlendirilmesinin, KKTC ekonomisinin maruz kaldığı haksız izolasyondan kurutulmasında ve KKTC ekonomisinin kalkınmasında önemli bir rol oynadığı hususunda hemfikir olduğumuzu gördük. Türkiye olarak KKTC'nin ve Kıbrıs Türkü'nün maruz kaldığı ayrımcılığın, ekonomik izolasyonun uluslararası hukuka aykırı olduğunu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm uluslararası platformlarda dile getirecek ve KKTC halkının refahı için çalışmaya devam edeceğiz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar