Tatar'ın ismini açıkladığı koruma polisi tutuklandı

15 Mart 2024

Güncelleme: 16 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Şerif Avcil'in, Kıbrıs Sağlık ve Toplumbilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) devam eden soruşturma kapsamında tutuklandığı öne sürüldü. Tatar katıldığı bir programda ismini açıklamıştı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Sahte diploma olayları, YÖDAK'ta rüşvet iddiaları gündemdeki yerini koruyor. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar katıldığı bir canlı yayında soru üzerine, Cumhurbaşkanlığı'nda görevli bir polisin diplomasın da sahte olduğunu, söz konusu polisin ise açığa alınmadığını söyledi.

KORUMA POLİSİ TUTUKLANDI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklamasından sonra, Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Şerif Avcil'in Kıbrıs Sağlık ve Toplumbilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) devam eden soruşturma kapsamında tutuklandığı öne sürüldü.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay tutuklanma olayını duyurarak, ''sahte diploma olayında Polis de tutuklandığına göre kimseye KIYAK çekilmeyeceği ve Polis teşkilatımızın bu konuda ciddi olduğu sanırım artık herkes tarafından anlaşılır. Geçen gün TEDAVÜLE sürme olmasa da ortada bir SUÇ olduğunu açıklamıştık'' ifadelerini kullandı.

Tutuklanmayla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Bugüne kadar sahte diploma ve bağlantılı soruşturmalar nedeniyle 12 kişi tutuklanmış oldu.

Tutuklananlar arasında daha önce bakan olarak görev yapan, YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ile KSBU Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Dürüst bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar