Tatar'dan hükümete serzeniş: Deprem Komitesi dikkate alınmalı!

15 Mart 2024

Güncelleme: 15 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yerel yönetimlerin ve hükümetin, Deprem Komitesi'nin telkinlerini dikkate almasını istedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı Deprem Komitesi Başkanı Prof. Dr. Cavit Atalar'ı kabul etti.

Tatar, komitenin Türkiye'de meydana gelen bir depremden 15 ay önce kurulduğunu ve çalışmalarına başladığını belirtti.

Prof. Dr. Cavit Atalar'a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve Kıbrıs'ta yaşanan ve yaşanabilecek depremlerle ilgili önemli çalışmalar yaptığına vurgu yaptı.

Yapılan bilimsel çalışmaların teknolojinin gelişmesiyle daha kesin sonuçlar verdiğini belirterek, yerel yönetimlerin, merkezi hükümetin, mimar ve mühendislerin Atalar'ın telkinlerini dikkate alması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Cavit Atalar ise olası bir depremde hasar görmemesi için bazı yapıların güçlendirilmesi veya bazılarının ise yıkılıp yeniden yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Betonarme binaların iyi bakılırsa ömrünün uzun olduğunu ancak kurallara uygun yapılmaması veya iyi bakılmaması durumunda ömrünün azaldığını ifade etti.

49 KKTC VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye'de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'deki depremlerde 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplamda 49 KKTC vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Ayrıca Türkiye'de 50 bine yakın can kaybı yaşanmıştı.

Atalar, Cumhurbaşkanlığı Deprem Komitesi'nin Kıbrıs'ın depremselliğini, zemin özelliklerini ve yapılarını ele aldığını ve iki toplumlu komiteyle 2 toplantı yaptığını belirtti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar