Tatar vurguladı: KKTC'de büyük bir duyarlılık ve beklenti var, Türk adaletine güveniyoruz

1 Aralık 2023

Güncelleme: 1 Aralık 2023

A
A

Şampiyon Melekler için düzenlenen adalet yürüyüşüne katılan Cumhurbaşkanı Tatar, Türk adaletine güvendiklerini belirterek, "Verdiğimiz mesaj; Kıbrıs’ta en yüksek derecede böyle bir duyarlılık vardır ve halk bir bütün bunu desteklemektedir." dedi.

ZgotmplZ

Gazimağusa'da dün akşam binlerce kişi “Adalete Işık Tut” sloganıyla ve meşalelerle “Şampiyon Melekler” için ve deprem suçlularının olası kastla yargılanması talebiyle yürüdü. Adalet yürüyüşüne katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yürüyüş esnasında MYK Haber'e açıklamada bulundu.

"Biz de destek olmak için buradayız, adalet yerine gelsin." diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Melekler için "Onların varlığı hepimizin yüreğinde..." ifadelerini kullandı.

Büyük bir acının yaşandığını anımsatan Ersin Tatar, "Bu acıyı her zaman yaşamak durumundayız çünkü aileler gerçekten her zaman acıyı yüreklerinde taşıyorlar. Biz adalete güveniyoruz. Ama yine de bu duyarlılığa destek vermek için buradayım." dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şunları kaydetti:

"Şampiyon Melekler’i hep anıyoruz, onların adları sonsuza kadar yaşayacaktır ama tabii şimdi burada bu mahkeme süreçleri de var. Adaletin yerini bulması ve ona göre gerekli cezaların verilebilmesi noktasında burada büyük bir beklenti var, büyük bir duyarlılık var. Tabii Türk adaletine güveniyoruz. Verdiğimiz mesaj; Kıbrıs’ta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde en yüksek derecede böyle bir duyarlılık vardır ve halk bir bütün bunu desteklemektedir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar