Tatar, üniversitelerde "nitelik ve kaliteye" vurgu yaptı

13 Mart 2024

Güncelleme: 13 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, İTÜ Rektörleri ile görüşmesinde, üniversitelerin gelişimi için nitelik ve eğitim kalitesinin yüksek tutulması gerektiğini ifade etti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Rektörü Prof. Dr. Murat Sarı ve İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deniz ve beraberindekilerden oluşan heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli ve köklü üniversiteleri arasında yer alan ve uzun bir süredir KKTC’de kampüsü bulunan İTÜ’nün Türkiye’nin en başarılı isimlerinin mezun olduğu üniversitelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Böyle önemli bir üniversitenin KKTC’de kampüsünün bulunmasının ülke adına büyük bir kazanım olduğunu dile getiren Tatar, eğitim adası olan ülkenin yerel üniversitelerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin önde gelen üniversitelerinin de ülkede eğitim vermesinin önemine değindi.

Cumhurbaşkanı Tatar, üniversitelerin gelişimi için yürütülen sürecin başarıya ulaşması için nicelikten öte niteliğin ve eğitim kalitesinin yüksek tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar