Tatar topu Ankara'ya attı, Erhürman'dan ''İraden yoksa istifa et'' çağrısı geldi

16 Mayıs 2024

Güncelleme: 17 Mayıs 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın üçlü görüşmeyi reddetmesinin nedeni olarak, Ankara'nın kararını uyguladığını ima etmesine tepki gösteren CTP Genel Başkanı Erhürman'dan “İraden yoksa Cumhurbaşkanlığı makamında oturma, istifa et.” çağrısı geldi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile görüşmesi sonrası Türkiye’nin desteği ile diyaloğa karşı olduklarını açıklamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Son olarak dün BRT katıldığı programda konuşan Tatar, alınan kararın ve yürütülen siyasetin Ankara'ya ait olduğunu ima ederek, Ankara'yı eleştiremedikleri için kendisini eleştirdiklerini söyledi.

Tatar, Türkiye ile birlikte hareket ettiğini, siyaseti belirlediğini de vurguladı.

ERHÜRMAN: ARADAN ÇEKİL VE İSTİFA ET

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Ankara’ya bir şey söyleyemedikleri için bana söylüyorlar” ifadelerini eleştiren Erhürman, Tatar'ın kendini savunmaya çalışırken “iradesiz” olduğunu ortaya koyduğunu savundu ve “İraden yoksa Cumhurbaşkanlığı makamında oturma, istifa et.” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı “iradesi olmadığı” gerekçesiyle istifaya; Hükümeti ise “mevcut sorunları çözemeyip yeni sorunlar yarattıkları” gerekçesiyle erken seçime çağırdı.

“O ZAMAN BIRAK ANKARA KONUŞSUN, SEN ORADA NE YAPIYORSUN?”

Ersin Tatar’ın “Ankara’ya bir şey söyleyemedikleri için bana söylüyorlar” ifadelerini de yanıtlayan Erhürman, “Sayın Tatar ilk önce çıkıp kabul ettiklerini etmediklerini söylüyor, görüşmeye gidip gitmeyeceğini söylüyor sonra da ‘ben bunları söyledim ama bunları söyleyen ben değilim Ankara’dır’ diyor” ifadelerini kullandı. “Bu kişi de Cumhurbaşkanlığı makamında oturmaya devam ediyor. Biz bunu Ankara’nın fikri olarak göreceksek, istifa etsin.” diyen Erhürman, Ersin Tatar’ın kendi iradesini sıfırladığını savundu ve bu durumu “dehşet verici” olarak niteledi. Erhürman, “Senin iraden yok demek istiyorsan, iraden yoksa Cumhurbaşkanlığı makamında oturma. Ankara karar alıyorsa, beğenmediğimiz, halkımızın çıkarlarına uygun görmediğimiz meselelerde Ankara ile konuşalım. Bırak Ankara konuşsun o zaman, sen orada ne yapıyorsun?” diye sordu.

Tatar’ın kendini savunmaya çalışırken “iradesiz” olduğunu söylediğini savunan Erhürman, Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlığı makamında neden oturduğunu sordu. Ersin Tatar’ın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde bile toplum lideri olduğunun altını çizen Erhürman, “Ben toplum lideri değilim, bu kararları veren ben değilim diyor. O zaman orada oturmaman lazım.” diye ekledi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar