Tatar: Külliye, tanınma yolunda büyük bir proje

23 Nisan 2024

Güncelleme: 23 Nisan 2024

A
A

İnşaatı devam külliyeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, tanınma yolunda büyük bir proje olduğunu, Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlığı açısından dünyaya bir mesaj verildiğini söyledi. Ayrıca Tatar, yasama ve yürütmenin aynı yerde olacağını da açıkladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, devam eden Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi içinde barındıracak olan inşaatı devam eden külliyeyi ziyaret etti ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Ziyaretine Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve diğer yetkililer eşlik etti.

Tatar, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin katkılarıyla Metehan Bölgesi'nde Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi yanında Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesiyle birlikte bir parkın yapımının sürdüğünü belirtti.

Yasama ve yürütmenin aynı çatı altında olacağı bu yerleşkenin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne önemli bir eser kazandıracağını vurgulayan Tatar, burada hem halkın sosyal aktivitelerini yapabileceği büyük bir alanın oluşturulacağını, hem de devlet işlerinin yürütüleceğini ifade etti.

Yapılan çalışmanın tanınma yolunda büyük bir proje ve simge olarak ortaya çıktığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün iradesi, bağımsızlığı ve kendi kendini yönetme kabiliyeti açısından dünyaya büyük bir mesaj verildiğine dikkat çekti.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti adına yapılan işlerin takibinden dolayı Büyükelçi Feyzioğlu'na teşekkür etti ve yüklenici firmaya da çalışmaları için teşekkürlerini iletti.

Tatar, ziyaretin 23 Nisan'da gerçekleştirilmesinin ayrı bir anlam taşıdığını da belirterek, "Ne mutlu bize ki, TBMM kurulduktan 104 yıl sonra KKTC Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'nin devam eden inşaatını geziyoruz" dedi.

Yerleşkenin tamamlanmasının hedeflendiği tarihi de paylaşan Tatar, çalışmaların yoğunlaştığını ve projenin başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar