Tatar, KKTC 40. Yıl Pastası'nı Londra'da kesti

16 Kasım 2023

Güncelleme: 17 Kasım 2023

A
A

Cumhurbaşkanı atar, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nın 40. yıl dönümü resepsiyonunda Londra'da yer aldı. Kıbrıslı Türk sanatçı Begüm Tekakpınar'ın sahne aldığı etkinlikte, KKTC 40. Yıl Pastası kesildi.

ZgotmplZ

KKTC Londra Temsilciliği tarafından düzenlenen 40. yıl dönümü resepsiyonunda, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin ile birlikte tebrikleri kabul etti. Resepsiyona, KKTC Dostluk Grubu üyeleri lordlar da katıldı.

Churchill Hotel’de yer alan ve İngiltere’de yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Koray Ertaş, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Londra’daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar 16 Kasım'da Londra'ya gitmişti.

KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin, etkinliğin açılış konuşmasını yaparak KKTC'nin 40. kuruluş yıl dönümünde kendilerini yalnız bırakmayan konuklara teşekkür etti. Keskin, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a da katılımından dolayı teşekkür ederek, KKTC'nin 40. yıl dönümünü onurla ve gururla kutladıklarını belirtti. İki devlet vizyonunu sürdürmeye kararlılıkla devam edeceklerini ifade eden Keskin, İngiltere'den Kıbrıs sorununa yeni bir yaklaşım ve somut adımlar beklediklerini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Ertaş da, KKTC'nin 40. yılını kutladı ve Cumhurbaşkanı Tatar'ın katılımından dolayı teşekkür etti. Ertaş, Türk halkının Londra'da güçlü olmasının Kıbrıs Türk toplumu sayesinde olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC'nin daha ileriye gitmesi için omuz omuza, el ele verdikleri sürece başarıya ulaşacaklarına vurgu yaptı. Ertaş, Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ı andı.

Cumhurbaşkanı Tatar da, KKTC'nin 40. yıl dönümünde Londra'daki kardeşleriyle bir araya gelmekten onur duyduğunu ifade etti. Tatar, Kıbrıs Türk halkının mücadele azmini ve KKTC'nin demokratik modern bir devlet olduğunu vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte geleceğe güçlü adımlarla yürümeye devam edeceklerini kaydetti. Tatar, Kıbrıs'ta iki devlet zemininde bir anlaşmanın mümkün olduğunu belirterek, İngiltere'den Kıbrıs'taki gerçeklere göre hareket etmesini ve Kıbrıs Türk halkının sesini duymasını istedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının birlik içinde olduğunda hiçbir engelin aşılamayacağını ifade ederek, yurt dışında yaşayan vatandaşların KKTC ve vatan sevgisiyle dolu olduğunu vurguladı. Türk Devletleri Teşkilatı üyeliğinin önemine de değinen Tatar, KKTC'nin Türk dünyasının Doğu Akdeniz'deki temsilcisi olduğunu belirtti.

Etkinlikte, KKTC 40. Yıl Pastası kesildi ve Kıbrıslı Türk sanatçı Begüm Tekakpınar sahne aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar