Tatar, Kanal T'nin satışı hakkında ilk kez MYK'ya konuştu

20 Kasım 2023

Güncelleme: 20 Kasım 2023

A
A

Kanal T'nin kurucusu olan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kanalın satışının ardından ilk değerlendirmesini MYK Haber mikrofonuna yaptı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kurucusu olduğu KKTC'nin ilk özel kanalı olarak yayın hayatını sürdüren Kanal T'nin Akol Grup'a satışı ile ilgili ilk kez MYK Haber'e konuştu.

MYKibris.com Londra Temsilcisi Mihrişah Safa'ya satış kararını değerlendiren Tatar, değişen ekonomik ve teknolojik gelişmelere dikkat çekerek, "Bu ekonomik koşullarda bizim vereceğimiz bu kadardı." dedi.

"SİBEL TATAR BU ŞEKİLDE BİR DEĞERLENDİRME YAPMIŞTIR"

Soru: 27 yıl önce bizzat sizin kurduğunuz KKTC'de ilk özel kanalı dün itibarıyla satıldı. Bunca seneden sonra böyle bir kararı almak ve sizin isim sahibi olduğunuz markadan ayrılmak sanırım kolay olmayacak. Neler hissediyorsunuz?

Ersin Tatar: Tabii bu hayatın bir gerçeği. Ben bunu Show TV'de yıllar önce çalıştığım günlerde tasarlamıştım. KKTC ilk özel televizyonu olarak Kanal T'yi hayat geçirdiğimden bu yana neredeyse 27 yıl geçti ve tabii uzun yıllar hizmet etti. Daha sonra ben siyasete girdiğimde ve özellikle 2009'da Maliye Bakanı olduğumdan sonra hep Sibel Hanım yönetti. Şimdi tabii bazı gerçekler vardır, ekonomik koşullar da değişmiştir. Artık uydu ciddi anlamda bir maliyet. Benim kanalla artık bir ilgim ve alakam yok. Sibel Tatar bu şekilde bir değerlendirme yapmıştır. Akol Grubu Direktörü Niyazi Bey'le bir anlaşmaya varmışlar. Hayırlısı olsun diyorum.

"BİZ EŞİMLE BİRLİKTE BÜYÜK EMEKLER VERDİK"

Ersin Tatar: Temennimiz bu kanalın daha da başarılı bir şekilde yürütülmesi ve yönetilmesi, Kıbrıs Türk halkına hizmet edebilmesidir. Biz eşimle birlikte büyük emekler verdik, önemli hizmetler verdik. Çok sesliliğin ve halkımızın sesinin duyulması için gerçekten dengeli yayınlar da hep Kanal T'nin akış programı içerisinde olmuştur. Dolayısıyla ben emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Programcılar, teknik yönetmenler, kameramanlar, montajcılar her tür teknik ekip... Çok sayıda insan orada yetişti. Şu anda Kıbrıs Türk televizyonculuğunda, çeşitli farklı kanallarda ve web tv'lerde çalışan çok sayıda Kanal T'den yetişen çok değerli insanlarımız vardır. Onlara da başarılar diliyorum.

"EKONOMİK KOŞULLARDA BİZİM ŞU ANDA VERECEĞİMİZ BU KADARDI"

Ersin Tatar: Hayatın gerçekleri. Şu anda ben cumhurbaşkanı olarak, Siber Tatar benim eşim olarak çok yoğun mesaimiz var bu makamda. Bu ekonomik koşullarda bizim şu anda vereceğimiz bu kadardı. Dediğim gibi hem zaman ister, hem mesai ister hem de bu işin bir ekonomik boyutu vardır. Ekonominin dengeleri de değişmiştir. Dolayısıyla artık böyle bir teklif geldiği için böyle bir değerlendirme yapılmıştır. Hayırlısı olsun diyorum.

"MEDYA ŞEKİL DEĞİŞTİRİYOR"

Soru: Son yıllarda özellikle KKTC'de medyanın ve basın sektörünün hızla yayıldığını görüyoruz. Son zamanlarda Kıbrıs gazetesi ve şimdi de Kanal T büyük sermaye gruplarına satıldı. Bunu nasıl yorumlamalıyız? KKTC medya sektör yeniden mi şekilleniyor, sizce şekil değiştirmesi gerekir mi?

Ersin Tatar: Ekonomik koşullar meseleleri mutlak surette kendi dinamikleri içerisinde farklı dengelere getirebiliyor. Dünyanın her yerinde böyle. Çünkü önemli olan orada çalışanların, orada haber ve program yapanların her türlü hizmetlerini en iyi koşullarda sürdürebilmeleridir. Eğer siz oraya gerekli değeri ve katkıyı veremiyorsanız ve oradaki bir takım hizmetler aksayabilecekse ve bir takım ödemelerde gecikmeler olabilecekse elbette doğru olanı yapmak lazım. Doğrusu bizim için bu olmuştur. Şimdi diğer kurum ve kuruluşlarda da benzer şeyler yaşanabilir. O zaman onlar da bunu değerlendirecektir. Ama şu anda dediğiniz gibi medya şekil değiştiriyor. Hem ekonomik meseleden dolayı hem de artık teknolojinin gelişmesiyle... Cep telefonundan yayın yapan vardır. Onlar da rekabet ediyor, dolayısıyla iş bambaşka yerlere gidiyor.

"YAYINCILIK BAMBAŞKA BİR NOKTAYA GELMİŞTİR"

Ersin Tatar: Ben bu işe çıkarken Tolgay Tarıman ile Osman Alkaş vardı. Onlarla projeyi hayat geçirttim. Sonra onlar ayrıldı, ben devam ettim. 27 yıldır bu Kanal T oradan ses vermiştir. Daha sonra uydu yayınlarıyla bütün dünyaya... Bunlar elbette büyük başarılardı. KKTC yayıncılığına büyük hizmetler vermiş olduk. Daha sonra çok kanallar hayata geçti, onlara da başarılar diliyorum. Ama şu anda web tv'lerde ve internet dünyasında çok farklı yayınlar da vardır. İş bambaşka bir noktaya gelmiştir. Dolayısıyla kendi dinamiklerini inşallah yeni dönemde yeni ve daha sağlıklı yayınlarla ortaya çıkarır. Önemli olan halkımıza hizmet, çok sesliliğin devamı ve Kıbrıs Türkünün sadece siyasi anlamda değil her türlü kültürel faaliyetini, sporunu, müziğini, edebiyatını, folklorunu, kültürünü bütün bunları da bütün dünyaya duyurabilmektir. Londra'dan yayınlarla bütün bu yayınları desteklemek de lazım çünkü burada da çok önemli bir nüfus vardır. Çok sayıda kişi hizmet vermiştir. Önümüzdeki dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar