Tatar, İsias enkazına karanfiller bıraktı: Bu acı hep yüreğimizi parçalayacak

13 Şubat 2024

Güncelleme: 13 Şubat 2024

A
A

Adıyaman'da İsias Otel enkaz alanını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Melekler için dua etti, karanfiller bıraktı. Tatar, adaletin tecelli etmesi ve yerini bulması için gerekenlerin yapılacağını vurguladı.

ZgotmplZ
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman'da İsias Otel enkaz alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Perre Haber Ajansı

Türkiye temasları kapsamında Kahramanmaraş'ın ardından Adıyaman'a giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 35 Kıbrıslı Türkün yaşamını yitirdiği İsias Otel enkaz alanını ziyaret etti.

Perre Haber Ajansı'nın haberine göre, alanda kayıplar için dua eden Tatar, enkaz alanına karanfil bıraktı.

Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tatar, "İsias Otel ile bütün milletimizin yüreği parçalanmıştır. Canlar yanmıştır. Yüreğimiz hala bu acıyı taşıyor. Tabii ki ömrümüz yettiği sürece, yaşadığımız sürece bu acıyı da yaşayacağız. Kıbrıs’ta çok acılar yaşadık. Rum yönetimine karşı büyük savaşlar, büyük olaylar, soykırımlardan geçtik, çok katliamlardan geçtik. Bütün bunla yüreğimizde bu acıyla bugüne kadar geldik." dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman'da İsias Otel enkaz alanını ziyaret etti. Foto: Perre Haber Ajansı

"6 Şubat depremi yine Kıbrıs Türk’ü için acıydı. Bu kadar çocuğu böyle bir bina altında kaybetmek. Bunu kabul edilmesi kolay değildir. Bu acı hep olacak, bu acı hep yüreğimizi bu şekilde parçalayacak ve geleceğe taşıyacaktır." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Tatar, devamında şunları söyledi:

"Ben bir kez daha herkese sabırlar diliyorum. Ailelerin feryadı çok büyük, acısı çok büyüktür. Dolayısıyla ben buradan şunu söyleyebilirim. Burada her can bir candır. Dolayısıyla canlar da gitmiştir. Dolayısıyla adaletin tescil edilmesi adaletin yerini bulması için her dava kendi şartlarına göre elbette değerlendirmek durumundadır. Adaletin yerini bulması için gerekli değerlendirmenin mutlaka yapılacağı ve bu konuda Kıbrıs’tan bağımsız Türk yargısına olan güvenimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum."

Cumhurbaşkanı Tatar, İsias Otel enkaz alanının ardından Adıyaman Deprem Şehitleri Mezarlığı'na geçti. Tatar, burada, şehirde depremde hayatını kaybeden 8 bin 300 vatandaş için dua etti ve kabirlerine çiçek bıraktı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman Deprem Şehitleri Mezarlığı'nda hayatını kaybeden vatandaşlar için dua etti. Foto: Perre Haber Ajansı
İSİAS OTEL'DE 35 KIBRISLI TÜRK YAŞAMINI YİTİRDİ

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti. Otelde toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar