Tatar iki yılda "26 özel danışman" aldı

3 Ocak 2023

Güncelleme: 3 Ocak 2023

A
A

Cumhurbaşkanlığı'na Ersin Tatar döneminde 26 özel danışman istihdam edildiği bildirildi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Ürün Solyalı'nın Cumhurbaşkanlığı'na istihdam edilen özel danışmanlarla ilgili soru önergesine yanıt geldi.

Verilen yanıtı kamuoyuyla paylaşan Solyalı, Ersin Tatar döneminde Cumhurbaşkanlığı'na 26 özel danışman istihdam edildiğini aktardı.

Özel danışman statüsünde istihdam edilen 18 Senfoni Orkestrası üyesinin haricinde özel danışma sayısı ise toplam 47'yi buldu.

CTP'li Solyalı, özel danışmanların çoğunun reklam, basın, sosyal medya alanları için istihdam edildiği ve bütçeden her ay 65 özel danışman için 2.5 milyon TL çıktığını bildirdi.

Ürün Solyalı'nın konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı Dairesi Yasası’nın ‘Özel Danışmanlar’ başlıklı ilgili maddesi kapsamında istihdam edilen kişileri sorduk, yazılı bir yanıt aldık.

Senfoni Orkestrası’nı dışarıda bıraktığımızda ki onun da özel yasası ve münhal kadroları var , 47 özel danışman görevlendirildi.

26'sı son iki yılda.

Çoğunluğu reklam, basın, sosyal medya görevlendirmesi.

Bütçeden 2.5 milyon TL aylık gider ayrılıyor.

Cumhurbaşkanlığı gibi anahtar bir makamın bu bütçeyi ve danışmanlarını Kıbrıslı Türklerin lehine yani Dünyaya açılmak için, ekonomik izolasyonları delebilmek için, eşit siyasi özne olarak hak ettiğimiz yere varabilmek için kullanmasını bekliyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar