Tatar, bakım evinde şiddet gören vatandaşı ziyaret etti

18 Şubat 2024

Güncelleme: 20 Şubat 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sonbahar Yaşlı Bakımevi’ndeki 100 yaşındaki bir vatandaşa şiddet uygulanmasını kınadı. Tatar, farklı bir bakımevine yerleştirilen Şaban Disko'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Gazimağusa’da Sonbahar Yaşlı Bakımevi’ndeki 100 yaşındaki vatandaşın, bir bakıcı tarafından darp edilmesi olayının yankıları sürüyor.

Hastanede tedavi edildikten sonra  Ay Işığı Bakım Evi’ne yerleştirilen Şaban Disko’nun ise sağlık durumu iyi.

TATAR'DAN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaşlı bakım evini ziyaret ederek Şaban Disko'ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yaşanan şiddet olayını kınadığını ve takipçisi olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yaşlı bakım evi yasasının en kısa zamanda yürürlüğe girmesini temenni etti.

HUZUREVLERİ VE YAŞLI BAKIMEVİ YASA TASARISI'NIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olay nedeniyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında, savunmasız ve yaşlı bir kişiye uygulanan şiddetin herkesi derinden etkilediğini belirterek olayı kınayan Tatar, konunun takipçisi olacağını belirtti.

''Bizi en zor şartlarda bu günlere getiren yaşlılarımıza hak ettikleri saygı, sevgi ve bakımı sağlamak hepimizin görevidir. Ülkemizde hızla artan yaşlı nüfusumuza devlet olarak daha iyi hizmet vermek görevimizdir'' ifadelerini kullanan Tatar, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile istişare içinde olduklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, ''Huzurevleri ve Yaşlı Bakımevi Yasa Tasarısı'nın ivedilikle görüşülüp yürürlüğe girdiğinin ve hakkı ile uygulandığının takipçisi olacağız'' dedi.

Tatar açıklamasında, “Ülkemizde yaşlı bakım standartlarının yükseldiğini görmek hepimizin arzusudur. Bunu başarmak tüm paydaşların bir arada ve işbirliği içinde çalışmasını gerektirir. Toplumların yaşlanan nüfuslarıyla başa çıkabilmesi ve yaşlıların yaşamlarını güvence altına alabilmesi için yaşlı haklarına dikkat edilmesi hepimizin önceliği olmalı ve bu doğrultuda çağdaş ve etkin yasal düzenlemeler ivedilikle sağlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm yaşlılarımıza en derin saygı ve sevgilerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

MAHKEMEYE ÇIKARILDI 

Mağusa'daki Sonbahar Yaşlı Bakım Evi'nde çalışan H. Ö., 100 yaşındaki Şaban Disko'yu ciddi şekilde darp ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

Olay, Disko'nun hastaneye kaldırılması ve yapılan detaylı bir soruşturma sonucunda ortaya çıktı.

H.Ö cumartesi günü Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede olayı anlatan polis memuru, ''yaşlı bakım evinin güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde, zanlının belirtilen saat aralığında Şaban Disko'yu birçok kez kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine elleri ve ayaklarıyla vurarak darp ettiğini tespit ettik. Disko'nun ailesiyle yapılan görüşmelerde, daha önce benzer durumların yaşandığı ancak bakıcıların bu durumu yaşlılık veya düşme sonucu olarak izah ettiği ortaya çıktı.'' dedi.

Yargıç, H.Ö.'nün 3 gün boyunca poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar