Tatar, Almanya'daki temaslarına devam ediyor

6 Mart 2024

Güncelleme: 7 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği Berlin binasını ziyaret etti.

ZgotmplZ

Almanya'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin binasını ziyaret ederek, düzenlenen sabah kahvaltısına katıldı. Kahvaltıya, Turizm ve Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da eşlik etti.

Tatar, konuşmasında dünyanın artık Kıbrıs gerçeklerini görmesi gerektiğini vurgulayarak, çağ dışı kalan haksız ambargo ve izolasyonların kaldırılması gerektiğini belirtti. Tatar, Kıbrıs'ta bir anlaşma olacaksa bunun ancak iki eşit egemen devlete dayalı bir çözüm modeli olması gerektiğine işaret ederek, iki devletli çözüm vizyonlarından asla vazgeçilmeyeceğini vurguladı.

Akdeniz'de Türkiye'nin güvenliği bakımından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin önemine değinen Tatar, Türkiye'nin desteğiyle birçok alanda proje ve çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Ayrıca, KKTC'nin turizm, yüksek öğrenim, tarım ve inşaat alanlarında gelişmeye devam ettiğini belirterek, Almanya'da yaşayan iş insanlarına ülkeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

MÜSİAD Berlin Başkan Yardımcısı Ali İlhan ise, Cumhurbaşkanı Tatar'ı Berlin'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tatar'ın Kıbrıs davasındaki çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar