Tatar, Almanya ziyaretinin verimli geçtiğini belirtti

8 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Almanya’daki temaslarında Kıbrıs sorununu aktarma ve Kıbrıs Türk halkının sesini duyurma fırsatı bulduğunu söyledi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Berlin’deki son gününde Berlin Rotary Club Dönem Başkanı Alexander Mock’u ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs konusunun ele alındığı görüşmede, KKTC Berlin Büyükelçisi Beniz Kaymak, KKTC Bavyera Fahri Kültür Ateşesi Turgay Hilmi ile Almanya’nın eski Amerika Büyükelçisi ve aynı zamanda Münih Güvenlik Konferansına başkanlık eden Wolfgang Friedirich Ischinge de hazır bulundu.

ROTARY KULÜBÜ DAVET ETTİ

Almanya temaslarını ve basına kapalı görüşmenin ayrıntılarını BRT Muhabirine değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, Berlin Rotary kulübünün daveti üzerine söz konusu ziyareti gerçekleştirdiğini kaydederek görüşmede Kıbrıs konusundaki mevcut gerçekleri kendilerine aktardığını ifade etti.

1'inci Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğunun Almanya’nın yanında yer almasından dolayı İngiltere’nin Osmanlı Devleti ile ters düştüğünü söyleyen Tatar, bu dönemde İngiltere’nin Kıbrıs’ta Rum nüfusunu bilinçli bir şekilde arttırırken Türk nüfusunu da Anadolu’ya göç etmeye zorlayarak azalttığını belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, Osmanlı İmparatorluğu'nun Almanya’nın yanında yer alması nedeniyle Kıbrıs Türk halkının milli kimliğinin yok edilmeye çalışıldığını, azınlık haklarına mahkûm ettirilmek istendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Almanya’daki temasları çerçevesinde Kıbrıs sorununu aktarma ve Kıbrıs Türk halkının sesini duyurma fırsatı bulduğunu ifade ederek, Almanya’daki ziyaretlerinin oldukça verimli geçtiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar'ın temaslarını tamamlayarak bu akşam KKTC’ye dönmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar