Tatar açıkladı: Sahte diploma alanlara af gelebilir!

15 Mart 2024

Güncelleme: 16 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sahte diploma alanların sayısının çok olabileceğini, yasal düzenlemeye gidilerek pişmanlık affı getirebileceklerini açıkladı. Tatar, bu afla birlikte diplomaların geçersiz olacağını ve yeni bir yol izleneceğini belirtti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Sahte diploma olayları, YÖDAK'ta rüşvet iddiaları tartışılmaya devam ediliyor.

Cumhurbaşkanı Ersin akşam saatlerinde uzaktan görüntülü olarak bağlandığı TV programında bu konuları değerlendirdi.

Tatar, sahte diploma olaylarının araştırılmaya devam edileceğini söyledi.

Türkiye'nin YÖK'ünden bu konuda destek istediklerini, yeni bir sistemin kurulması için çalışma başlattıklarını, YÖDAK'ın yapısının da güçlendirecekleri ifade etti.

KORUMA POLİSİNİN DİPLOMASI SAHTE ÇIKTI

TV 2020'deki canlı yayında Tatar, Cumhurbaşkanlığı'nda görevli bir polisin diplomasın da bu yöntemle alındığını, söz konusu polisin ise açığa alınmadığını söyledi.

İsminin Şerif Avcil olduğunu açıklayan Tatar, koruma polisinin bir kişinin önerisi üzerine bu diplomayı aldığını kendisine anlattığını da ifade etti.

PİŞMANLIK AFFI...

Tatar, sahte diploma alanların sayısının çok olabileceğini, gerekirse yasal düzenlemeye gidilerek pişmanlık affı getirebileceklerini açıkladı.

Yasal düzenlemeyle birlikte, bu yöntemle alınan tüm diplomaların geçersiz olacağını ve yeniden işleme tabi tutulacağını belirtti.

Tatar, muhtemel afla birlikte yaşanacak hukuki süreçte, sahte diploma verenlere ne olacağı konusuna ise değinmedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın bahsettiği pişmanlık affı, dün Cumhurbaşkanlığı'nda hükümet kanadıyla yapılan sahte diplomalar ve YÖDAK konularının değerlendirildiği toplantının ardından açıklanması, böyle bir çalışmanın başladığı izlenimini yaratıyor.

Konuyla ilgili hükümet tarafından henüz bir açıklanma yapılmadı.

Bugüne kadar, sahte diploma bağlantılı olarak 11 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında daha önce bakan olarak görev yapan, YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ile KSBU Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Dürüst bulunuyor.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar