Tarım Bakanı hasar tespiti için köylerde

9 Nisan 2024

A
A

Şiddetli yağmur, birçok bölge ve köyde tarımsal üretim alanlarında dolu, sel ve fırtına zararlarına yol açtı. Tarım Bakanı Çavuş, Sınırüstü, Aygün, Akova ve Boğaziçi köylerinde incelemelerde bulundu.

ZgotmplZ

Ülkeyi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları, birçok bölge ve köyde tarımsal üretim alanlarında dolu, sel ve fırtına zararlarına neden oldu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Sınırüstü, Aygün, Akova ve Boğaziçi köylerinde dolu yağışından kaynaklanan zararların tespiti için çalışmalara katıldı. Zarar tespit çalışmalarına Çavuş'un yanı sıra Genel Tarım Sigortası Fonu Müdürü, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı ve temsilcisi, Geçitkale Tarım Dairesi Sorumlusu, İskele Tarım Dairesi yetkilisi ve ürünleri zarar gören üreticiler de katıldı.

Tarımsal üretimin devamlılığı açısından büyük önem taşıyan doğal afet zararlarının en kısa sürede tazmin edilmesi hususunda büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirten Çavuş, geçmişte açıkta üretilen sebze ve meyvelerin kendi bakanlık döneminde sigorta kapsamına dahil edildiğini hatırlattı. Ülke genelinde zarar gören tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar