Tarihi geçmiş gıdalarla pis mutfakta yemek yapıp satıyorlardı

21 Kasım 2023

Güncelleme: 21 Kasım 2023

A
A

Gazimağusa Zabıta Birimi, hijyen ve sağlık standartlarına sahip olmayan bir restoranı mühürledi. Restoranda, tavuktan balığa, biradan ketçaba kadar bir çok ürünün son kullanma tarihi geçmiş.

ZgotmplZ

Gazimağusa Belediyesi Zabıta Birimi, hijyen ve sağlık standartlarına uymayan ve uygun muhafaza şartlarına sahip olmayan bir restoranı mühürledi.

Yapılan kontrollerde iş yerinde uygun koşullarda muhafaza edilmediği tespit edilen çeşitli gıda ürünleri, içki ve soslar ele geçirilerek müsadere edildi.

Müsadere edilen 20 poşet tavuk, 4 poşet eskimiş balık, açıkta bekletilen 3 poşet sakatat, son kullanma tarihi geçmiş 5 bira, son kullanma tarihi geçmiş 9 kg ketçaba, el konuldu.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, iş yerinin sağlık koşullarına uymaması durumunda tekrarlanması halinde Belediyeler Yasası'nın 122. maddesi uyarınca asgari ücretin yarısı oranında para cezası uygulanacağı belirtildi. Bu tür denetimlerin amacı, iş yerlerinin hijyen, güvenlik ve sağlık standartlarına uymasını sağlamak ve halk sağlığını korumaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar