Talat'tan, Fırat Ataser'e ağır suçlamalar

6 Mart 2024

Güncelleme: 7 Mart 2024

A
A

Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçe Başkanı ve Milletvekili Ongun Talat, LAÇ Belediye Başkanı Fırat Ataser'in Kamu İhale Yasası'na aykırı alım yaptığını iddia etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçe Başkanı ve Milletvekili Ongun Talat, Lapta-Alsancak-Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkanı Fırat Ataser'in Kamu İhale Yasası'na aykırı alım yaptığını iddia ederek, belediye meclis üyelerine, yasadışı ve usulsüz işlemlere alet olmamaları çağrısında bulundu.

Talat'ın yaptığı yazılı açıklamada, Ataser'in bir süre önce kişisel sosyal medya hesabından LAÇ Belediyesine yeni bir eskavatör alındığını duyurduğunu belirterek, Ataser'in bu alımlarla Kamu İhale Yasası'na aykırı hareket ettiğini savundu. Ayrıca daha önce de bazı araç alımlarını ihaleye çıkmadan gerçekleştirerek, alımlar yapıldıktan sonra belediye meclisine geriye dönük karar aldırttığını öne sürdü.

Talat, Ataser'in bu yöntemlerle "başına buyruk icraatlarını" sürdürdüğünü ifade ederek, Ataser'in şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine aykırı davrandığını belirtti. Ayrıca, Ataser'in keyfi şekilde hareket etmesinin halktan toplanan vergilerin keyfi olarak harcanması anlamına geldiğini söyledi.

CTP Girne İlçesi olarak Ataser'in icraatlarını takip etmeye devam edeceklerini ve ilgili kurumları konunun incelenmesi için göreve davet ettiklerini belirten Talat, belediye meclis üyelerine de yasadışı ve usulsüz işlemlere karşı çıkmaları çağrısında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar