Taçoy: Sağlık, süslü sözler söylemekle geçiştirilemez

14 Mart 2024

Güncelleme: 14 Mart 2024

A
A

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında sağlık alanındaki sorunların ancak gerçeklerin konuşularak aşılacağına vurgu yaptı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, sağlıktaki sorunların gerçeklerin konuşulmasıyla aşılabileceğine dikkat çekti.

Taçoy mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bir 14 Mart’ı daha idrak etmekteyiz. 
Ülkemizin tüm hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlarım.
Böyle günlerde her zaman, güzel ve olumlu mesajlar vermek adettendir.
Ancak sağlık öyle bir konudur ki, en küçük bir olumsuzluk bile bedeli insan yaşamı ile ödenen sonuçlar doğurmaktadır.
O nedenle de bugünü sadece kutlama yapmak ya da süslü sözler söylemekle geçiştiremeyiz. Bugün gösterişli vaatleri de rafa kaldırmamız gereken, gerçekleri eksiksiz görerek doğruları konuşmamız gereken bir gündür.

Bir ülkede eğer sağlık tartışılmaya başlanmışsa ilk söz kesinlikle hekimlerin ve sağlık çalışanlarının olmalıdır.
Biz siyasetçilere düşen yegane görev, onlara kulak vermek ve gereğini yapmaktır. Sağlıkta yaşanan sorunları çözmenin “en sağlıklı” yolu budur. 
Etkilerini ve izlerini hala hatırladığımız pandemi döneminde yaşayarak gördük ki, sağlık sistemimiz ne kadar sağlamsa o kadar hayata bağlanabiliriz.
Ve şunu da gördük ki, hekimlerimiz ve sağlık çalışanları olmadan o günleri aşmamız asla mümkün olamazdı. Onların yüksek özverili gayretleri sayesinde o günleri geride bıraktık.

Şimdi artık sağlık sistemini daha ileriye taşımanın zamanıdır.
Bir yandan Tıp Bayramı’nı kutlarken, diğer yandan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın koşullarının iyileştirilmesinin yolunu açmalıyız.

Her şeye rağmen bizlerin sağlığı için çalışan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı bir kez daha kutlar, herkese sağlık dolu günler dilerim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar