Taçoy Parti Meclisi'ni toplantıya çağırdı: Üstel çözüm üretemiyor...

26 Kasım 2023

Güncelleme: 26 Kasım 2023

A
A

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, ülkede oynanan tehlikeli oyunlara dikkat çekerek, parti içinde demokrasinin zarar görmesinin ülkenin zarar görmesi anlamına geleceğini belirtti. Taçoy, Parti Meclisi'ni toplantıya çağırdı.

ZgotmplZ Hasan Taçoy

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, UBP Olağan Kurultayı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin de bilgisi dahilinde ve parti yetkili kurullarının aldığı karar doğrultunda Eylül 2024’te yapılacağını duyurmuştu.

Ayrıca UBP milletvekili Hasan Taçoy’un 15 Kasım KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları nedeniyle ülkeye geldiği dönemde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet  Yılmaz'la baş başa görüşmesi bazı senaryoları da gündeme getirdi.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy, ülkede oynanan tehlikeli oyunlara dikkat çekerek, parti içinde demokrasinin zarar görmesinin ülkenin zarar görmesi anlamına geleceğini belirtti.

Taçoy, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin kamuoyunda oluşturulan algıların gerçeklerle uyumsuz olduğunu ifade etti.

Genel başkanlık için adaylığını partililer ve çevresiyle konuşarak belirlediğini belirten Taçoy, UBP'nin birlikte geçirilen iyi ve kötü günlerde destek veren güçlü bir parti tabanına sahip olduğunu vurguladı.

Ülke genelindeki sorunların çözümü için halkın ekonomik sıkıntılarına odaklanılması gerektiğini belirten Taçoy, siyaset kurumunun bu konuda yeterince etkili olamadığını ifade etti.

Üstel'i işaret eden Taçoy, ''Vatandaşın derdi ekonomi üzerinedir, geçim kavgası üzerinedir. Önemli olan bunlara eğilebilmek, vaatlerle değil, çözümlerle halkın karşısına çıkabilmektir. Siyaset kurumu şu an bunu yapabilmekten hayli uzaktır. Gençlik çağından başlayarak yıllarını siyasete vermiş birisi olarak, bu denli dağınık bir durumu daha önce hiç görmediğimi, hiç yaşamadığımı söylemek gereğini duymaktayım'' dedi.

Partisi içindeki demokrasiye vurgu yaparak, demokrasiyi askıya almak isteyenlerin kaybedeceğini ve UBP'de demokrasinin bitmesi durumunda ülke demokrasisinin de zarar göreceğini dile getirdi. Taçoy, UBP Parti Meclisi'nin toplanması çağrısında bulunarak demokrasiye ve yasalara saygı çağrısında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar