Suriçi'nde kavga: Tutuklananların sayısı 23'e yükseldi

Kamalı Haber, 1 Mart 2024

Güncelleme: 2 Mart 2024

A
A

Zahra Sokak'taki kavga olayına karışan 3 kişi daha tutuklandı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini aranan kişilerin olduğunu açıkladı. Bugüne kadar 23 kişi kavga nedeniyle tutuklandı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Lefkoşa'nın Suriçi bölgesindeki Zahra Sokak'ta meydana gelen ve infiale neden olan kavga olayı ile ilgili olarak, dün tutuklanan bir barın güvenlik görevlisi O.S’nin ardından aranan şahıslar olan İ.E., C.P., Y.U. da polise teslim oldu.

Dört zanlı bugün mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Emin Günal, zanlıların mesele kapsamında daha önce tutuklanarak, teminata bağlanan Ş.D., E.S.K., M.H., A.A. ve aranan şahıslara birlikte kanunsuz topluluk oluşturarak, 22 Şubat 2024 tarihinde saat 22:30 raddelerinde kavga etmek için Zahra Sokağa gittiklerini söyledi.

Polis, olayla ilgili görgü tanıklarından ifade alındığını, İ. E.'nün olay yerine araçla gittiğini ve yanında götürdüğü demir golf sopalarını kavga edecek arkadaşlarına dağıttığını tespit ettiklerini söyledi.

Polis, O.S’nin ifadesinde bara yalnız ve kendi aracıyla gittiğini söylediğini ancak incelenen kamera görüntülerinde zanlının araçta yanında birinin gözüktüğünü belirlediklerini açıkladı.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini, meselede tutuklanan 19 zanlının teminata bağlandığını, aranan şahıslar olduğunu belirterek, 3 gün süre istedi.

Zanlıların avukatlarının süreye itiraz etmesi üzerine duruşma yapıldı. Zanlı avukatları, 4 şahsın da olaydan 8 gün sonra teslim olduğunu, eğer tanık veya emarelere etki etme niyetleri olsa bu süre içerisinde yapmış olacaklarını ifade ederek, teminata bağlanmaların talep etti. 

Huzurunda verilen şahadet değerlendiren yargıç, aranan şahıslar olduğunu, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mahkemede olayla ilgili bilgi veren polis memuru, bu kişilerin ''22 Şubat 2024 tarihinde saat 22:30 raddelerinde Lefkoşa'da umumi bir yer olan Zahra sokak ve Tanzimat sokakta aralarında daha öncede var olan husumetten dolayı halkta korku dehşet ve endişe yaratacak bir şekilde toplanarak, bir kavgada yer aldıklarını'' açıkladı.

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, yüze yakın kişiden alınan ifadelerin teyit ve tekzibinin sürdüğünü, onlarca kamera incelendiğini ve kamera görüntülerinin incelenmesine devam edildiğini belirtti.

Polis, meselenin soruşturmasının ilk olarak kanunsuz topluluk olarak başlatıldığını ancak vahim zarar, ciddi darp ve tecavüzü alet taşıma soruşturmasına dönme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

23 Şubat cuma günü tutuklanan ve cumartesi mahkemeye çıkarılan 14 kişi hakkında 3'er gün tutukluluk verilmişti.

25 Şubat pazar günü 4 kişi daha tutuklanmış, aynı gün mahkemeye çıkarılarak 2 gün tutukluluk verilmişti.

Polis pazar akşamı bir kişiyi daha tutuklamış, 26 Şubat pazartesi günü mahkemeye çıkarılan zanlı için 1 gün tutukluluk verilmişti.

27 Şubat'taki mahkemede de, zanlılar hakkında bir gün ek tutukluluk kararı verdi.

28 Şubat'ta ise tüm zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

29 Şubat'ta bar güvenlik görevlisi tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı ve hakkında bir gün tutukluluk verildi.

1 Mart'ta 3 kişi daha tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı ve 3 gün tutukluluk verildi.

Bugüne kadar 23 kişi tutuklandı.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar