STÖ'ler "artık yeter" diyerek hükümeti protesto edecek

25 Nisan 2024

Güncelleme: 25 Nisan 2024

A
A

Bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütlerinin yolsuzluklara tepki göstermek için düzenleyeceği yürüyüş eylemi yarın yapılacak.

ZgotmplZ

Sendikalar, örgütler ve siyasi partiler, yarın Lefkoşa’da hükümeti protesto etmek için yürüyüş yapacak. Yürüyüş, Dereboyu'nda saat 18.00’de başlayacak ve Meclis önünde tamamlanacak.

Eylemi düzenleyen 32 sendika, örgüt ve siyasi parti, bugün düzenledikleri basın toplantısında, “Yoksulluğa, hırsızlığa, çözümsüzlüğe karşı, ülkemizde yaratılan bataklığa, yolsuzluğa, sahtekârlığa karşı isyanımızı, tepkimizi, taleplerimizi ortaya koymak üzere eylemde olacağız” diyerek hükümeti istifaya çağırdı. 

Basın toplantısında söz alan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yarın saat 18.00’de Dereboyu'nda protesto yürüyüşü yapacaklarını ve bunun bir başlangıç olacağını belirtti. 

Amaçlarının, ülkedeki toplumsal sorunlara dikkat çekmek ve Kıbrıs sorununa federal yapıda bir çözüm bulunmasına destek belirtmek olduğunu ifade eden Maviş, hükümeti de istifaya çağıracaklarını söyledi. 

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem de ortak basın açıklamasını okudu. Eylem, 32 örgütün, yürüyüşte, ülkede yaratılan düzene karşı tepki ve talepleri ortaya koyacaklarını söyledi. 

Ülkeyi malıymış gibi yöneten, yasaları anayasayı önemsemeyenlerin yargılanması gerektiğini belirten Eylem, temiz toplum için mücadeleye devam edeceklerini kaydederek, “artık yeter” diyen herkesi eyleme katılmaya çağırdı. 

Basın toplantısında, örgüt temsilcileri de söz alarak, eyleme destek belirtti, temiz toplum için yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

Yürüyüşe destek veren örgütler şöyle: 

"Basın-Sen, BES, Çağ-Sen, DAÜSEN, Dev-İş, El-Sen, Güç-Sen, Hak-Sen, Koop-Sen, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, Tıp-İş, Türk-Sen, Arif Hasan Tahsin Vakfı, Baraka Kültür Merkezi, Barış ve Demokrasi İnisiyatifi, HASDER, Girne Düşünce Derneği, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Kıbrıs Türk Barış Derneği, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, Mağusa İnisiyatifi, Yeşil Barış Hareketi, Bağımsızlık Yolu, BKP, CTP, TDP, YKP."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar