"Siyanürün verdiği zarar kuşaklar boyu sürer"

15 Şubat 2024

A
A

Bağımsızlık Yolu, Erzincan'daki maden kazasına dikkat çekerek, ülkede maden ocağı izni verilmemesi için mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

ZgotmplZ

Bağımsızlık Yolu Lefke Bölge Sorumlusu Enver Bıldır, Erzincan İliç’te siyanür kullanılarak altın madenciliği yapılan bölgede yaşanan toprak kayması sonucu toprak altında kalan 9 maden işçisinin ailelerine destek belirtti.

Bıldır maden kazası hakkında yaptığı yazılı açıklamada, su yollarına ulaşan milyonlarca ton toprağın bölge halkını siyanür tehlikesi ile karşı karşıya getirdiğini kaydeden Bıldır, altın arama şirketlerinin Türkiye’nin doğasını yok etmekte olduğunu belirtti.

"LEFKE'DEKİ SORUN ÇÖZÜLEMEDİ"

Siyanür kirliliğinin nasıl temizleneceğine dair bilinen bir yolun bulunmadığını kaydeden Bıldır, “Bir kez topraklarımıza bulaştı mı, kuşaklar boyu sebep olduğu çevre sorunları ile uğraşmak zorunda kalırız. Biz Kıbrıslılar, Lefke’deki siyanürlü atıklarla 1933 yılından beridir iç içe yaşamaktayız. Onlarca yıldır verilen mücadeleye rağmen daha temizliğine bile başlayamadık” dedi.

"MADENCİLİK İZNİ VERİLMEMESİ İÇİN MÜCADELE EDİLMELİ"

Kıbrıs’ın hem kuzeyinde hem de güneyinde, aralarında altın madenlerinin de bulunduğu yeni madencilik izinlerinin verilmesinin gündemde olduğunu belirten Bıldır, “Gerek Türkiye’de gerekse Kıbrıs’ta madencilik faaliyetlerine karşı ciddi mücadeleler verilmektedir. Bu mücadelelerin daha örgütlü ve örgütler arası dayanışma ile sürdürülmesi gerekmektedir.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar