Silahla yakalandı, ülkeye gizlice girdiği ortaya çıktı, cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 26 Nisan 2024

Güncelleme: 26 Nisan 2024

A
A

Minareliköy’de düzenlenen operasyonda silah, mermi ve şarjörle yakalanarak tutuklanan iki zanlıdan E.Y.'nin suçsuz olduğu anlaşıldı. M.Y.C.'nin ise ülkeden cezalı çıkması sonrası gizlice ülkeye girdiği öğrenildi. Zanlı tutuklu yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Minareliköy’de düzenlenen operasyonda silah, mermi ve şarjörle yakalanan M.Y.C. yeniden mahkemeye çıkarılırken, daha önce tutuklanan E.Y. suçsuz olduğu anlaşılarak, serbest bırakıldı.

16 Nisan günü yaşanan olayda, Minareliköy'de faaliyet gösteren Erülkü Süpermarket'in otoparkında, ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda, HR 905 plakalı araç içerisinde yolcu olarak bulunan M.Y.C.'nin belinde, Türkiye'den kaçak sokulduğu belirlenen Hırvatistan yapımı XDM Elite marka 9 mm’lik tabanca, 6 adet 9 mm’lik canlı mermi ile bir adet 14'lük kısa, bir adet 25’lik uzun şarjör yakalanmıştı. M.Y.C. ile araç sürücüsü E.Y. tutuklanmıştı.

Polis, zanlı M.Y.C.'nin Girne’deki evinde yapılan aramada ele geçirilen Çekoslovak yapımı 7.65 mm silah ile silaha ait şarjör için zanlının, silahın yıllar önce kendisine hediye edildiğini, Lefkoşa’da ele geçirilen silahın ise Suriye’de bulunan bir şahıs tarafından bir kişi aracılığıyla hediye olarak gönderildiğini söylediğini aktardı.

DİĞER KİŞİNİN SUÇLA BAĞLANTISI GÖRÜLMEDİ

Polis, silahların parmak izi ve balistik incelemesinde sonuçların temiz çıktığını, yapılan soruşturma sonucu da zanlı E.Y.’nin suçla bağlantısı görülmeyerek, serbest bırakıldığını söyledi.

CEZALI ÇIKTI, ÜLKEYE GİZLİCE TEKRAR GİRDİ

Zanlı M.Y.C.'nin muhaceret kontrolünde 2014 yılında cezalı bir şekilde ülkeden çıkış yaptığını belirlediklerini söyleyen polis, zanlıdan izahat istendiğinde, ülkeden çıkış yaptıktan birkaç gün sonra TIR araçla gizlice Girne Turizm Limanından ülkeye giriş yaptığını söylediğini aktararak, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. 

Yargıç, zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar