Silahla ülkeden çıkmak istedi: 45 gün hapis kararı verildi

19 Mart 2024

A
A

Ercan'dan tabanca ve mermilerle çıkarken yakalanan zanlı, 45 gün cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havaalanından çıkış yaparken silah ve patlayıcı maddelerle yakalanarak tutuklanan ve 8 Mart ile 11 Mart'ta mahkemeye çıkarılarak tutukluluğu devam eden B.K. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 7 Mart perşembe günü Ercan Havalimanı giden yolcu kontrol noktasında görevli polis mensupları tarafından, KKTC'de turist olarak bulunan zanlının tasarrufunda 1 adet tescilsiz hava tabancası ve tabanca şarjörü ile 2 adet canlı mermi, 1 adet canlı av fişeği, 1 kama ve kını ile naylon poşet içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan madde tespit edilerek emare alındığını anlattı.

Suçüstü hali gereği tutuklanan zanlının ifadesinde, emareleri 21 Şubat 2024 tarihinde Girne Limanı’ndan ülkeye giriş yaparken getirdiğini söylediğini aktaran polis, silah ve patlayıcı maddelerin balistik incelemeye gönderildiğini, sonuçların çıktığını, hiçbirinin KKTC’de kayıtlı olmadığını belirlediklerini söyledi.

Polis, uyuşturucu maddenin de devlet kimya laboratuvarına verildiğini sonucun çıktığını, bir gram 38 miligram hintkeneviri olduğunun belirlendiğini açıklayarak, zanlının ülkede turist vizesi ile bulunduğunu ifade etti ve tutuklu yargı talep etti.

Yargıç, zanlının 45 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar