Şiddetli yağışlar Mağusa'yı vurdu

30 Ocak 2024

Güncelleme: 30 Ocak 2024

A
A

Şiddetli yağışlar etkisini sürdürüyor Gazimağusa sanayi bölgesinde su birikintileri yaşandı. Atlılar köyünde dört evi su bastı. Maraş bölgesindeki 10-15 dönümlük sera, hortum nedeniyle tamamen zarar gördü. Kent genelinde kriz masası oluşturuldu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Dün akşamdan itibaren etkili olan yağışlı ve rüzgarlı hava, Gazimağusa bölgesinde de zarara neden oldu.

Gazimağusa Kaymakamı Özden Keser, Meteoroloji Dairesi'nin uyarısı üzerine gerekli tedbirleri almak için İlçe Emniyet Kurulu'nu topladıklarını belirtti.

Kaymakam Keser, kent içinde sorun teşkil eden noktalara müdahale ettiklerini ve Maraş bölgesindeki serada ciddi hasarın olduğunu açıkladı.

Keser, dört olan ekip sayısını iki katına çıkardıkları, AKUT’u da ekipmanlarıyla birlikte ekibe dahil ettiklerini, su biriken apartmanlara müdahale için vidanjör sayılarını da artırdıklarını ifade etti.

Keser, Atlılar köyünde imar kaynaklı dört evi su bastığını, Alaniçi’nden ufak tefek şikayetler geldiğini, bunun dışında ciddi bir ihbar almadıklarını söyledi.

Keser, Gazimağusa Büyük Sanayi’de oluşan su birikintilerine de müdahale edildiğini ifade etti.

Keser, kriz masası oluşturulduğunu ve tüm ihbarların kriz masasına yönlendirilerek ihbarların değerlendirildiğini belirterek, genel durumla ilgili  "Çok zarar ziyan yok” dedi.


Gazimağusa'da bazı bölgeleri dolu yağdı, yollar beyaza büründü.


Maraş bölgesindeki 10-15 dönümlük sera, hortum nedeniyle tamamen zarar gördü.


İskele Long Beach bölgesinde deniz içerisinde çıkan hortum bölgede paniğe neden oldu.


Kent merkezinde su birikintileri oluşturan yağışlar, Atlılar köyünde dört evi su bastı.


Gazimağusa Büyük Sanayi bölgesinde de su birikintileri meydana geldi.

Sivil Savunma Teşkilatı Gazimağusa Bölge Müdürlüğü ekipleri, Maraş bölgesindeki Köşe Kahvesi önünde biriken yağmur sularını; ardından da Büyük Sanayi Bölgesi’ndeki Narin Unlu Mamülleri binası önünde biriken yağmur sularını, Gazimağusa Belediyesi ekipleri ve Kıbrıs Türk Arama Kurtarma Derneği (KTAK) ekibi ile birlikte tahliye etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar