Şiddetli rüzgar yangınlara neden oldu

5 Mayıs 2024

A
A

Dün ülkenin farklı bölgelerinde çıkan beş yangından üçü şiddetli rüzgar nedeniyle meydana geldi. Yangınlar soncu maddi hasar oluştu.

ZgotmplZ

Ülkede dün meydana gelen beş yangından üçü, şiddetli rüzgarın etkisiyle çıktı. Yangınlarda maddi hasar meydana geldi.

RÜZGAR BEYARMUDU, GAZİMAĞUSA VE YEDİDALGA'DA YANGINA NEDEN OLDU

Beyarmudu’nda dün saat 14.00 sıralarında, şiddetli rüzgar nedeniyle palmiye ağacının dallarının elektrik tellerine temas etmesi neticesinde oluşan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, yangında Hüseyin Nevzat Aksal'a ait yaklaşık 6 dönümlük arazi içerisinde bulunan anızlar ile bir badem ağacı yandı.

Gazimağusa’da Elek Sokak üzerinde, dün saat 15.00 sıralarında, şiddetli rüzgarın etkisi ile elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu oluşan kıvılcımların hurma ağacı dallarını tutuşturması sonucu çıkan yangında iki adet hurma ağacı kısmen yanarak zarar görürken, yanan hurma dallarının park halinde bulunan bir araç ile yangına müdahale eden itfaiye aracı üzerine düşmesi sonucu her iki araç hasar gördü.

Yedidalga’da ise dün saat 18.30 sıralarında, şiddetli rüzgarın etkisi ile elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu oluşan kıvılcımların kuru otları tutuşturması neticesinde çıkan yangında üç ayrı şahsa ait yaklaşık iki dönümlük arazi içerisindeki kuru otlar ile damlama sulama lastikleri ve bir adet hurma ağacı yanarak zarar gördü. 

TOPLAM 52 DÖNÜMLÜK TARLA YANDI

Serdarlı - Ulukışla köylerinin batı kısmında dün saat 12.40 sıralarında, henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı meydana gelen yangın sonucu beş ayrı şahsa ait toplam 12 dönüm biçilmemiş arpa, 40 dönüm anız ve 20 adet rulo balya tamamen, 7 adet zeytin ağacı ise kısmen yanarak zarar gördü.

Lefkoşa’da Özker Özgür Caddesi üzerinde dün saat 22.00 sıralarında, Ömer Özkarataş’ın kullanımında bulunan seyir halindeki araçta, muhtemelen benzin hortumundan sızan benzinin motor bölümündeki sıcak aksamlara temas etmesi sonucu yangın meydana geldi. Çıkan yangın sonucu aracın motor bölümündeki plastik aksamlar ile hortumlar ve aracın üst makine kapağı yanarak zarar gördü.

Yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar