Serbest bırakılan Sefa Karahasan'ın yurt dışına çıkışı yasaklandı

9 Mayıs 2024

Güncelleme: 9 Mayıs 2024

A
A

Sahte diploma soruşturmasından tutuklanan TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, yurt dışına çıkışı yasaklanarak teminatla serbest kaldı. Karahasan, bir günde ders notları sisteme girilerek aynı gün mezun olmakla suçlanıyor.

ZgotmplZ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yürütülen “sahte diploma” soruşturması kapsamında tutuklanan TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, “sahte belge düzenlemeye tahrik” suçlamasıyla bugün Güzelyurt'ta mahkemeye çıkarıldı.

Sefa Karahasan, tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

 5 Mayıs'ta tutuklanan Karahasan, 6 Mayıs'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından 3 gün tutuklu kalmasına emir verilmişti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 100 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı iki kişinin yedi yüz ellişer bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispatı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

2,5 YILDA MEZUN OLDU!

Mahkemede meseleyle ilgili olguları aktaran polis, şikayet üzerine KSTU'da soruşturma başlatıldığını kaydederek, okul sistemi üzerinde yapılan incelemelerde zanlının 1 Şubat 2021'de kayıt yaptırmış gibi gösterildiğini, ancak okula 29 Mart 2021'de kayıt olduğunu ifade etti. Zanlının 31 Mayıs 2023’te ders notları girilerek aynı gün işletme yönetimi doktora programından mezun edildiğini belirten polis, zanlının normalde 2024-2025 güz döneminde mezun olması gerektiğini söyledi.

Tahkikatı yürüten polis memuru, Karahasan'ın diploma ve transkripti kendilerine teslim ettiğini belirtti.

Zanlının cep telefonu, diploması ve transkriptinin incelendiğini kaydeden Tahkikat Memuru, transkripte 2,5 yılda mezun olduğunun görüldüğünü, diplomasında ise rektörün imzası olması gereken yerde başka birinin imzasının bulunduğunu ifade etti.

Tahkikat Memuru, zanlının tez bitirme belgesinde tez danışmanı olan Serdal Gündüz’ün imzası olmadığını belirtti, zanlı avukatı Hasan Yücelen ise söz konusu sorunun zanlıyla ilgisi olmadığını kaydederek “Bu sorun, okul yönetiminindir.” dedi.

"SERDAL GÜNDÜZ İLE YAPTIK"

6 Mayıs'taki duruşmada detayları anlatan polis memuru, gönüllü ifade veren Karahasan'ın her şeyi Serdal Gündüz'le birlikte yaptığını söylediğini, diploma ve transkripti ise kendilerine teslim ettiğini açıklamıştı. Polis, Karahasan'ın "İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim" şeklinde sözlü beyanda bulunduğunu dile getirerek, zanlının ayrıca hiçbir derse girmediği yönünde bilgi olduğunu, doktorada 18 dersin olduğunu ancak zanlının transkriptinde 14 dersin görüldüğünü söylemişti.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar