Serbest bırakılan Akan Kürşat, Ledra Palace'tan KKTC'ye döndü

9 Şubat 2024

Güncelleme: 9 Şubat 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta tutuksuz yargılanmasına karar verilen avukat Akan Kürşat, saat 14.15 sıralarında Ledra Palace kapısından KKTC'ye giriş yaptı.

ZgotmplZ
Avukat Akan Kürşat (ortada), eşi Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe ve Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı (sağ başta) Güney'den ülkeye birlikte geçti.
MYK

Güney Kıbrıs'ta teminatla serbest bırakılmasına karar verilen avukat Akan Kürşat, KKTC'ye döndü.

Beraberinde eşi Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve avukatlarla Ledra Palace’a yürüyen Kürşat,  saat 14.15 sıralarında buradan ülkeye giriş yaptı.

MYK Haber'in ülkeye giriş anındaki görüntülerine ulaştığı Akan Kürşat ve beraberindekilerin oldukça mutlu oldukları kareye de yansıdı.

Girne bölgesinde eski Rum malı alım-satımına karıştığı gerekçesiyle İtalya’da tutuklanan ve Güney Kıbrıs’a iade edilen Kürşat, bu sabah Lefkoşa (Rum) Kaza Mahkemesi’ne çıkartılmıştı. Akan’ın 10 bin euro nakit ve iki ayrı Rum bankasından 65 bin euroluk banka teminatı göstererek serbest bırakılmasına karar verilmişti. İtham edildiği 20 suçlamayı kabul etmeyen Akan Kürşat tutuksuz yargılanacak.

Davası görülmeye 29 Şubat’ta saat 10.30’da başlayacak olan Kürşat 19 Şubat’tan başlamak üzere her ayın birinci ve üçüncü pazartesi günü 18.00 – 21.00 saatleri arasında Ay. Demet Rum Polis Karakolu'na giderek ispat-ı vücut edecek.

SÜREÇ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki eski Kıbrıslı Rum taşınmazlarının satışına karıştığından dolayı hakkında 2007'den beri Avrupa tutuklama emri bulunduğu belirtilen Akan Kürşat, 30 Aralık’ta “suç işlemek için teşekkül oluşturma, başka şahsın adına kayıtlı malı yasa dışı bulundurma ve kullanma, yalan beyanla mal elde etmek, yasa dışı eylemlerden edinilen geliri meşrulaştırmak” suçlamalarıyla İtalya’da kaldığı otelde tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe’nin eşi olan Akan Kürşat, İtalya'da 16 Ocak'ta çıktığı ilk mahkemede, ''daha önce bir Kıbrıslı Türk mahkumun öldürülmesini'' örnek göstererek Güney Kıbrıs'ın iade talebine itiraz etmişti. Kürşat, 6 Şubat'taki ikinci mahkemede ise iade edilmeyi kabul etmişti.

Kürşar dün akşam İtalya'dan Güney Kıbrıs'a iade edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar