Şenkul: Kanalizasyon projesi imzalandı... Az laf çok iş

13 Mayıs 2024

Güncelleme: 13 Mayıs 2024

A
A

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, kanalizasyon hattını Karaoğlanoğlu Sanayi Bölgesi'ne uzatacak projenin ihalesinin sonuçlandığını ve ihaleyi kazanan firma ile imzaların atıldığını duyurdu. Şenkul, çalışmaların çok yakında başlayacağını belirtti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, kentin önemli sorunlarından olan kanalizasyon altyapısı ile ilgili düzenlenen ihalenin sonuçlandığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ihale ile, kanalizasyon hattının Jasmine Court Hotel bölgesinden Karaoğlanoğlu Sanayi Bölgesi'ne uzatılacağını aktaran Şenkul, şebekeyi Doğanköy’ün doğusuna doğru da uzatacaklarını belirtti.

Murat Şenkul, paylaşımında şunları kaydetti:

"Günaydın Girne,

Kentimizin en önemli sorunlarından biri de kent merkezi dışında neredeyse kanalizasyon altyapısının olmamasıdır.

Bu çerçevede Girne’nin batısında Jasmine Court Hotel'in girişinde biten hattın Karaoğlanoğlu Sanayi Bölgesi girişine kadar uzatılmasının ihalesi sonuçlandı.

KDV’si ile birlikte yaklaşık 16 milyon Türk Lirasına mal olacak altyapı yatırımı ihalesini kazanan Tüfekçi Ltd ile karşılıklı imzalar atıldı, çok yakında çalışmalar başlayacak.

Bu çerçevede hedefimiz Zeytinlik köyünün batısını, Zeytinlik kesimi ve 2 yeni hastaneyi sisteme entegre etmek ve Karaoğlanoğlu köyüne doğru ilerlemektir.

Bu ihaleye ek olarak Doğanköy’ün doğusuna doğru da şebekeyi uzatıyoruz.

Yaptığımız görüşmeler sonucunda Kervansaray bölgesinde bulunan bir hotelin arıtma kapasitesini artırmasını sağlayarak, bölgenin kanalizasyon sorununu da çok yakında tarihe gömeceğiz.

Şuana kadar yaptıklarımızın çok daha üzerinde projelerin altyapısını ve finansmanını sağlamak için çalışmalar yaptığımızın bilinmesini istiyoruz.
Bir başka deyişle daha yeni başladık.

Az Laf Çok İş çünkü bizim kentimize ve kentlimize verilmiş sözlerimiz var."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar