''Savaşımıza devam edeceğiz, Şampiyon Meleklerimizin anılarını yaşatacağız''

6 Şubat 2024

Güncelleme: 6 Şubat 2024

A
A

Şampiyon Melekler, depremin birinci yılında büyük bir katılımın olduğu tören ve etkinliklerle anıldı. MYK Haber'e konuşan Sahil, İzcan, Selin, Doruk ve Alp'in aileleri, bu desteğin kendilerine inanılmaz bir güç sağladığını vurguladı.

ZgotmplZ

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için çeşitli anma programları düzenleniyor. Mağusa'daki Şampiyon Melekler Şehitliği'nde başlayan program, konuşmaların yapıldığı özel bir etkinlikle Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda devam etti. Ardından beyaz balonlar adalet için gökyüzüne gönderildi. Yeniboğaziçi’ndeki şehitlikte, Dörtyol Kabristanlığı’nda, Vadili Kabristanlığı’nda ve Ulukışla Kabristanlığı’nda kabirler ziyaret edildi. Lala Mustafa Paşa Camisi’nde saat 15.30’da Şampiyon Melekler için mevlit okutuldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Adıyaman'da yıkılan 35 Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerle birlikte toplam 49 KKTC vatandaşı yaşamını yitirmişti. Çoğu Gazimağusa olmak üzere Yeniboğaziçi, Atlılar, Dörtyol, Vadili ve Ulukışla Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

AİLELER KONUŞTU

Etkinliklere katılan aileler, gün boyu canlı yayınlarla gelişmeleri aktaran MYK Haber'e konuşarak duygularını dile getirdi. Depremde hayatını kaybeden Sahil, İzcan, Selin, Doruk ve Alp'in aileleri, bu desteğin kendilerine inanılmaz bir güç sağladığını vurgulayarak, çocukları için ve adalet için mücadelelerinin bu güçle süreceğinin altını çizdi.


Sahil'in annesi Esra Özberkman:

Herkesin desteğini hissetmek gerçekten güç veriyor ve bu destek için tüm halkımıza teşekkür ediyorum.

Ruşen Karakaya başkanın dediği gibi, birlik olmak çok önemli, davamızın devamı için de büyük önem taşıyor.

Meleklere verdiğimiz sözü tutmak için mücadeleye devam edeceğiz. Acımızı kalbimize gömüp, bir şekilde başarılı olacağımıza inanıyorum.
 


İzcan'ın annesi Feriha Yiğittürk:

''1 yıldır biz onlarsız değiliz, onlar hep bizimle. Her anımızda, her seferinde söylüyoruz.

Her anımızda bu kalabalığı, bu sevgi seli, bu destek bize inanılmaz güç veriyor. 

Tüm, ilk günden itibaren yanımızda olan herkese, omuz omuza hissettiğimiz herkese, yürekten teşekkür ediyorum.

En önemlisi de siz basın emekçilerine, çok teşekkür ederim, emeğiniz çok büyük, sesimizi duyurmanızda, bu davayı hep birlikte kazanacağız, tüm katiller en ağır cezayı alana kadar vazgeçmeyeceğiz ve biz çocuklara sözümüzü hep birlikte tutacağız.''


Doruk ve Alp'in babaanneleri Sezgin Akın:

Bugünü, son Adıyaman yolculuğunda olduğu gibi, son 3-4 gündür dakika dakika, saniye saniye hissediyorum. Adeta onlarla Adıyaman'da geziyor, maç yapıyor ve çorbalarını içiyormuşum gibi bir hissiyat içindeyim. Sabah 03.17 (TSİ 03.17) geçtiğinde bile hala onlarlaymışım gibi hissettim.

Bugün, sanki bugün gerçekleşmiş gibi gözüm saatte. Bitmiş dedim, ama yarın tekrar başlayacağım, aynı acıyla, ama akşam çok kötüydü. Gerçekten çok kötüydü. Son 3-4 gün boyunca hep onlarlaymışım gibi hissettim, Adıyaman'daymışım gibi. Ben hiç gitmedim ama onlarla birlikteymişim gibi hissettim. Çünkü Doruk bana gitmek istediğinde, 'babaanne sen de gel' demişti. Birlikte maç yapacak, Afyon'a gidecektik, ama olmadı.

Geçen sene Aksaray'a gitmiştim, bu sene gidemedim. Ama beklerdi beni, ama bu sefer arkadaşlarının anneleri gitmediği için, bu kez annesini de istemedi, kimse gelmeyecek diye, bizi de istemedi. Ama bu durum içimi acıttı, belki ben gitseydim, belki benim şansım yardım eder de yıkılmazdı, belki ben yıkılırdım, hiç umurumda da değil. Ben de ölebilirdim, keşke ben de ölebilseydim. Hatta belki benim şansım yardım ederdi de yıkılmazdı, öyle bir duygulardayım hep keşke... Başka bir şeyim yok...


Selin'in annesi Ruşen Yücesoylu Karakaya:

Bugün, inanılmaz zor bir gün. Ama bugünün zorluğu, çocuklarımızı kaybettiğimiz günün acısını asla hafifletmez. Tekrar tekrar söylüyorum, katil bina. Bugün gördüğümüz anma töreninde bile, adaletin hala sağlanmamış olması bizi derinden yaralıyor. Biz, 12 aydır adalet için savaş veriyoruz, mücadele ediyoruz. Susmadık, unutmadık, affetmedik. Katiller, olası kaskla yargılanana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Burada Kıbrıs halkının nasıl tek yürek olduğunu herkes tekrar gördü.

Biz, bu birlikteliğe ve mücadeleye devam ederek, şampiyon meleklerimizin anılarını yaşatacağız. Onları kaybedeli 12 ay oldu ve evlerimiz, yuvalarımız boş kaldı. Bu acının cezasını katiller çekmeli.

Tüm insanlığa ve halka, Türkiye Cumhuriyeti adaletine buradan sesleniyorum: Mahkemeler görevini yapmalı, bu suçlular gerekli cezayı almalılar. Çocuklarımıza verilmiş olan sözümüz var ve onların adaleti sağlanacaktır.


 

 
6 ŞUBAT DEPREMİ VE İSİAS DAVASI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’daki İsias Oteli’nde 39 kişilik Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 Kıbrıslı hayatını kaybetti. Ayrıca otelde, tur rehberi olan 37 kişi de yaşamını yitirdi. 

Yıkılan, İsias Oteli'ne ilişkin 5'i tutuklu 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen dava 3 Ocak 2024 tarihinde başladı. 4 gün art arda süren duruşmalar 12 saatten fazla sürdü. 6 Ocak 2024'te ara karar açıklandı. Kararda tutuklu sanıkların tutuklu yargılanmalarına hükmedildi. 

Davanın tarihi ise 26 Nisan 2024'e gün verildi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, işlenen fiillerdeki kusur derecesinin "olası kast" olduğunu ortaya koymasına rağmen savcılığın kusur türünü ''bilinçli taksir'' olarak takdir ettiğini, sanıkların, ''olası kast'' ile yargılanması gerektiğini savunuyor.

Yargılama sonucunda bilinçli taksirle en fazla alınacak ceza her bir sanığa 72 can için toplam 22,5 yıl iken; sanıkların olası kasttan ceza almaları halinde her bir can için verilen ceza çarpılarak hesaplanıyor.

Ayrıca, İsias otelde hayatını kaybeden 35 kişiyle birlikte toplam 49 KKTC vatandaşı depremlerde yaşamını yitirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar