"Sahte reçete" soruşturmasında iki eczane sahibi serbest

27 Şubat 2024

A
A

Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklu bulunan iki eczane sahibi bugün serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan iki eczacı bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemede soruşturmaya ilişkin bilgi veren polis, Lefkoşa’da faaliyet gösteren eczane sahibi B.T.'nin mesele kapsamında daha önce tutuklanan ve teminata bağlanan doktor Ö.B. ile birlikte müşterilerin bilgisi dışında reçete hazırlayarak, Sosyal Sigortalar'a gönderip, sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi.

37 TANESİ SAHTE REÇETE

Polis, zanlının 2022 Ekim-2023 Ağustos ayları arasında Sosyal Sigortalar'a 995 adet reçete gönderdiğini belirtti. Polis, bu reçetelerden 961 tanesinin doktor Ö.B. tarafından yazıldığını, 917 tanesinin incelendiğini, Ö.B.'nin yazdığı 37 tanesinin sahte çıktığını açıkladı. Polis, sahte reçetelerle ilgili 53 kişiden ifade aldıklarını belirtti.

Polis, Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir diğer eczane sahibi M.D.'nin ise mesele kapsamında daha önce tutuklanan ve teminata bağlanan doktor N.P. ile birlikte yine 2022 Ekim-2023 Ağustos ayları arasında müşterilerin bilgisi dışında reçete hazırlayarak, Sosyal Sigortalar'a gönderip, sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi.

38 SAHTE REÇETE

Polis, zanlının Sosyal Sigortalar'a 969 adet reçete gönderdiğini, bunlardan 912 tanesinin N.P. ’nin yazdığını, 574 tanesinin incelendiğini, 38 tanesinin sahte çıktığını söyledi. Polis, sahte reçetelerle ilgili 58 kişiden ifade aldıklarını belirtti.

Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların tahkikatın geri kalan kısmına etki etmeyeceğini ifade ederek, uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme zanlıların 50 bin TL nakit teminat yatırması, ikişer kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarıyla tutuksuz yargı emri verdi. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, 2023 yılı eylül ayında, bazı doktorlar ve eczacıları sahte reçete düzenlemekle suçlaması ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan "sahte reçete" soruşturmasında, çoğu eczacı ve doktor en az 74 kişi tutuklandı ve teminata bağlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar