Sahte ön izin hazırladı, para aldı: Kendisi de ortaokul diploması ile üniversiteli oldu

Kamalı Haber, 6 Mart 2024

Güncelleme: 6 Mart 2024

A
A

Sahte ön izin hazırladığı bir kişiden 10 bin euro alan ve kendisi de para karşılığında ortaokul diplomasıyla üniversiteye kayıt olan Pakistanlı şahıs, 8 gün daha tutuklu kalacak. Ayrıca üniversiteye de konuyla ilgili soruşma açılacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Sahte ön izin hazırlayarak, bir kişiden 10 bin euro alan Pakistanlı Z.H.A. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Gönyeli Polis Karakolunda görevli polis memuru, “sahte evrak düzenleme ve sahtekarlıkla para temini” suçlarından mahkemeye çıkarıldığını belirttiği zanlının, daha önceden tanıdığı Bangladeşli S.R.S.’yi (E-34) yurt dışında bulunan akrabalarına ön izin çıkaracağı vaadi ile kandırdığını, sahte olarak düzenlenen ön izin başvurularını S.R.S.’ye whatsapp uygulamasından göndererek karşılığında 10 bin euro parayı sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı.

ORTAOKUL MEZUNU PARA KARŞILIĞI ÜNİVERSİTEYE KAYIT EDİLDİ

Zanlının 29 Şubat 2024 tarihinde yapılan şikâyet üzerine tutuklandığını açıklayan polis, zanlının ifadesinde 4 yıl süreyle çalışma izniyle adada bulunduktan sonra kaçak duruma düştüğünü, 2 ay ikamet izinsiz kalması sonrası bin euro verip, ortaokul mezunu olmasına rağmen sadece pasaportunu vererek Lefkoşa’da bir üniversiteye kayıt olduğunu, 3 aylık öğrenci belgesi aldığını, daha sonra bin euro verip öğrenci kaydını bir yıl uzattığını söylediğini aktardı. 

ARKADAŞI ARACI OLDU, DERSLERE GİRMEDİ

Zanlının kayıt işlemleri için bir arkadaşının aracı olduğunu ve kayıt olduktan sonra hiçbir derse girmediğini söylediğini de belirten polis, söz konusu okuldan yapılan araştırmada zanlının ortaokul diplomasıyla kayıt olduğunu tespit edildiğini, bu yönde ayrı bir soruşturma başlatıldığını ifade etti.

ÜNİVERSİTEYE SORUŞTURMA AÇILACAK

Polisin zanlının cep telefonun inceleneceğinden 8 gün ek süre istemesi üzerine yargıç, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasına, söz konusu üniversite hakkında soruşturma açılmasına ve kararın YÖDAK ile Milli Eğitim Bakanlığına tebliğ edilmesine ve soruşturma sonucunun mahkemeye sunulmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar