Sahte kiralık ilanlarıyla 560 bin TL'lik dolandırıcılık

Kamalı Haber, 13 Nisan 2024

A
A

Sahte kiralık ilanlarıyla 6 kişiyi toplamda 12 bin 630 sterlin (508 bin) ve 52 bin 100 TL dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan zanlı, mahkemeye çıkarıldı, hakkında 7 gün ek tutukluluk kararı verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de ev kiralamak isteyen 6 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan H.Ş., bugün Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemede bilgi veren polis, zanlının 3-8 Nisan 2024 tarihleri arasında, Lefkoşa ve Girne’de, yetkisi olmadığı halde fotoğraflarını çektiği apartman dairelerini, kiralık olarak Facebook'taki "Girne Kiralık Evler" isimli hesaba koyduğunu aktardı. Polis, zanlının, ilanlar üzerine daire kiralamak için kendisi ile iletişime geçen dört ayrı kişiden kira ve depozito bedeli olarak toplamda 15 bin TL ve 9 bin 700 sterlin nakit parayı "sahtekarlıkla temin ettiği" gerekçesiyle tutuklandığını söyledi.

Zanlının mahkemeye çıkarılarak, ilk etapta 3 gün tutukluluk emri alındığını belirten polis, bu süre içerisinde iki şikayetçinin daha ortaya çıktığını belirterek, zanlının bu kişilerden de kira ve depozito bedeli olarak toplamda 37 bin 100 TL ve 2 bin 930 sterlin nakit para temin ettiğini belirtti.

Polis, zanlı hakkında soruşturma maksatlı 7 gün ek süre istedi.

Mahkeme, zanlının soruşturma maksatlı 7 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar