"Sahte diploma"ya iki tutuklama daha... Eğitim harçlarını kendi aralarında paylaşmışlar...

2 Mart 2024

A
A

"Sahte diploma ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında tutuklanan zanlı sayısı iki tutuklama ile birlikte 11'e yükseldi. Zanlılardan birinin eğitim harcını okul yerine genel sekreter ile kendi hesabına aktardığı belirlendi.

ZgotmplZ

Güzelyurt'ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen soruşturma kapsamında iki kişi daha tutuklandı.

6 Şubat'ta başlatılan polis soruşturmasının ardından tutuklananların sayısı bugüne kadar çoğu üst düzey olmak üzere 11'e yükseldi.

Tutuklanan son isimler ise, soruşturmada tutuklu bulunan okulun genel sekreteri S.G.'nin asistanı olan B.Ö. ile okulun öğrencilerinden D.Y. oldu.

İki zanlı bugün mahkemeye çıkarıldı. 

"EĞİTİM HARÇLARINI OKULA DEĞİL KENDİNE AKTARDI"

Mahkemede bilgi veren polis, B.Ö.'nün üniversiteye kayıt yapan bazı öğrencilerle temasa geçerek, eğitim harcını okulun değil kendi hesabına aktarılmasını sağladığını belirtti.

Polis, Özbek’in bu yolla elde ettiği 300 bin TL paranın bir kısmını S.G.'nin hesabına, bir kısmını ise nişanlısının hesabına aktardığını açıkladı. Polis, Özbek’in ayrıca okulun muhasebesinden nakit para alıp, herhangi bir kayıt tutmadığını da söyledi.

"ÖĞRENCİ GETİRMİŞ GİBİ SAHTE EVRAK HAZIRLADI"

Polis, okulda öğrenci olan D.Y.'nin ise "Ukrayna ve Rusya’dan öğrenci getirmiş" gibi sahte evrak hazırlayarak üniversiteye sunduğunu ve iki adet sahte faturayla 8 bin 451 dolar para aldığını açıkladı.

Polisin talebi üzerine mahkeme zanlıların üç gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar