Sahte diploma düzenleyen şahsa 3 gün ek tutukluluk

8 Mart 2024

Güncelleme: 8 Mart 2024

A
A

Sahte lise diploması hazırlayarak, üniversiteye öğrenci kayıt edilmesine aracılık sağlayan zanlı üç gün daha tutuklu kalacak.

ZgotmplZ

Sahte ön izin hazırlayarak, bir kişiden 10 bin euro aldığı gerekçesiyle tutuklanan ve lise mezunu olmamasına rağmen bir üniversiteye kayıt olduğu ortaya çıkan Pakistanlı Z.S.A. okula kayıt eden K.M. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis mahkemede, 6 Mart Çarşamba günü tutuklanan zanlının, Z.S.A.’nın lise diploması olmadığı halde Cyprus Massachussetts Center Of Innovation Kurumuna sahte The Mardan Model & Collage Mardan isimli sahte lise diplomasıyla kayıt edilmesine olanak sağladığını belirtti.

KOMİSYON KARŞILIĞI ÖĞRENCİ GETİRİYOR

Zanlının evinde yapılan aramada kanunsuz bir şey bulunmadığını ifade eden polis memuru, yapılan soruşturma sonucu zanlının komisyon karşılığında kuruma öğrenci getirip, kaydettiğinin tespit edildiğini söyledi.  

Polisin, lise diplomasının ne şekilde düzenlendiği ve konu üniversitenin diplomanın gerçek olup olmadığını nasıl tespit ettiği araştırıldığından, zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etmesi sonrası yargıç, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar