Sahibi olmadığı daireyi, kendininmiş gibi farkı kişilere kiraladı: Tutuklu yargılanacak

Kamalı Haber, 4 Nisan 2024

Güncelleme: 4 Nisan 2024

A
A

Kendisine ait olmayan daireyi dört farklı kişiye kiralayıp sahtekarlıkla para temin eden ve Ekim 2022'den beri aranan zanlı, tutuklu yargılanmak üzere iki aylığına cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Kendisine ait olmayan daireyi başkalarına kiralayarak sahtekarlıkla para temin eden C.İ. tutuklanarak, “sahtekarlıkla para temini”, “sahte evrak düzenleme”, “sahte evrağı tedavüle sürme” ve “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı.

AYNI DAİREYİ DÖRT AYRI KİŞİYE KİRALADI

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 25 Eylül 2022 tarihinde, Gönyeli'de bulunan bir dairenin kendisinin olduğunu beyan ederek, 350 dolar nakit para karşılığında R.S.E.A.'ya, 30 Eylül 2022 tarihinde bin 610 sterlin nakit para karşılığında I.A.A.’ya, 30 Eylül 2022 tarihinde 200 dolar ve 32.400 TL nakit para karşılığında A.K.A.A.'ya ve aynı konutu sahte bir kira mukavelesi düzenleyerek tedavüle sürüp, 79.500 TL para karşılığında A.T.Ö.'e kiralayarak sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi.

Zanlı hakkında ilk şikayetin 8 Ekim 2022 tarihinde yapıldığını ve aynı tarihte derdest emri temin edilse de zanlı sürekli adres değiştirdiği için tespit edilemediğini söyleyen polis, zanlının 3 Mart 2024 tarihinde Lefkoşa Adli Şube'ye gelerek polise teslim olduğunu belirtti.

Polis, zanlının bir gönüllü ifade verdiğini ve mesele ile ilgili olarak tüm bankalar ile yazışmaların devam ettiğini anlatarak, suçun ciddiyetine ve zanlının 558 gündür ikamet izinsiz olduğuna değinip, iki ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar