Sağlık çalışanlarının nakillerinde sendikaların saf dışı bırakıldığı iddiası

5 Mart 2024

Güncelleme: 5 Mart 2024

A
A

KTAMS, Sağlık Bakanlığı'nın "Nakil Tüzüğü"ne ilişkin yaptığı değişiklikle Nakil Kurulu'nu devre dışı bıraktığını savunarak, konuya ilişkin hukuki mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), icraatlarının kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini, halkın kamusal hizmetlerden gereğince yararlanmasını gözetmediği gerekçesiyle hükümeti eleştirdi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan yazılı açıklama yaparak, sağlık çalışanlarının görevlendirmelerinde tüzük değişikliği ile sendikaların söz hakkının kaldırıldığını iddia etti.

"TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İLE NAKİL KURULU DEVRE DIŞI BIRAKILIYOR"

Açıklamada, “Kamu Sağlık Çalışanlarının Nakil İşlemleri ile ilgili Usul ve Esaslar Tüzüğü”nün, Kamu Sağlık Çalışanları Yasasının 78'inci Md. 3'üncü Fıkrası gereğince 2017 yılında Savcılığın olumlu görüşü alınarak hazırlanıp Bakanlar Kurulunun onayı ile hayata geçirildiğini belirten Bengihan, ancak Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek'in ani bir kararla başka bir “savcılık görüşünü” gerekçe göstererek, oluşumunda sendikaların da yer aldığı Nakil Kurulunu devre dışı bırakmak için değişiklik önerisi hazırladığını savundu.

Bengihan, Dinçyürek'in Nakil Tüzüğüne aykırı bir şekilde haksız ve adaletsiz görevlendirmelere imza attığını ve sendikanın bu yöndeki uyarılarının dikkate alınmadığını iddia ederek, görevlendirme ve nakillerin iptal edilmesi talebiyle dava açtıklarını belirtti.

"SENDİKALARIN ÇALIŞANLAR ADINA KONUŞMASI ENGELLENİYOR"

Bengihan açıklamasının devamında şunları kaydetti: 

"Sn. Dinçyürek, çalışanların temsilcileri sendikaların da yer aldığı Nakil Kurulunda, demokratik katılımcılık anlayışı ile somut kriterlere bağlı olarak adil ve şeffaf bir şekilde nakillerin yapılmasını hazmedememiştir. Sendikaları, partizanlığın ve kayırmacılığın önünde engel olarak gördüğü için dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalışmaktadır.

Nakil Kurulunu iptal ederek sendikaların çalışanlar adına söz söyleme hakkının gasp edilmesine sessiz kalmayacağımızı, bu konuda her türlü hukuksal mücadeleyi vereceğimizi belirtir, bu tüzük değişikliğine onay verecek olan sendikaları, çalışanların ve tarihin yargılayacağını da vurgularız. "

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar