Rumlara göre Holguin, Tatar'ın tavrını "tamamen olumsuz" buldu

31 Ocak 2024

Güncelleme: 31 Ocak 2024

A
A

Rum basını, Guterres'in Kişisel Temsilcisi Holguin'in Tatar'ın tavrını “tamamen olumsuz” bulduğunu iddia etti.

ZgotmplZ

Adaya gelerek dün iki liderle görüşme gerçekleştiren Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar'ın açıklamaları, bugün Kıbrıs Türk basınının yanı sıra Rum basının da gündemine taşındı.

RUMLARA GÖRE TEMSİLCİSİ,  TÜRK TARAFININ TAVRINI “TAMAMEN OLUMSUZ” BULDU

Haberi “Genel Sekreter Temsilcisi Parmak Salladı… Müzakerelerin Yeniden Başlaması Zemini İşleyecek Tezler İstiyor” başlığıyla manşete çeken Alithia gazetesi, Holguin’in dünkü görüşmelerinde Rum tarafının tavrını “olumlu ama yetersiz”, Türk tarafının tavrını da “tamamen olumsuz” bulduğunu iddia etti.

Gazete, Rum Haber Ajansı'na (KİPE) dayandırdığı haberinde, Holguin’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile yeniden görüşme talep edebileceğini, Kıbrıs Türk tarafı “engel çıkarmazsa” bir üçlü görüşme ihtimalinin açık tutulduğunu yazdı.

Bir diğer gazete Fileleftheros'un “Tezlerini Dinlemek İçin Kulak Verdi… Holguin, Tatar ve Hristodulidis’le İlk Görüşmelerinde Ketum” başlığıyla verdiği habere göre, Holguin, liderlerin ortak zemin araması gerektiği, BM’nin kendilerine bu yönde yardımcı olmak niyetinde olduğu, Kolombiya’nın kendi sürecinden edindiği ‘halkı dinlemenin liderleri dinlemekten çok daha önemli olduğu’ deneyimiyle insanları, sivil toplumu, halkın ihtiyaç ve isteklerini dinleyeceğini söyledi.

Adaya pazar günü gelen Maria Angela Holguin Cuellar dün Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis ile ayrı ayrı görüşmüştü.

Holguin bugün de iki lideri özel temsilcileri ile görüşecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar