Res-Bir'den Serhat Akpınar'ın sözlerine tepki

27 Mart 2023

Güncelleme: 28 Mart 2023

A
A

Res-Bir, Serhat Akpınar’ın “İnsanların meyhanelere harcadıkları paraları çocukların geleceklerine harcamalı.” sözlerini eleştirdi.

ZgotmplZ

Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği (Res-Bir), Demokrat Parti Genel Sekreteri ve Milletvekili Serhat Akpınar’ı televizyon programındaki ifadelerinden dolayı eleştirdi.

Res-Bir, Serhat Akpınar’ın televizyon programında kullandığı “İnsanların meyhanelere harcadıkları paraları çocukların geleceklerine harcamalı.” ifadeler üzerine yayımladığı açıklamada, “Restorancılar olarak büyük bir şaşkınlık içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz.” dedi.

Tasarrufa kamu kaynaklarından başlanması gerektiği ifade edilen açıklamada, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Turizm Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu’na açıklamayı düzeltme çağrısı yapıldı.

Açıklama şöyle:

"Bugün Demokrat Parti Genel Sekreteri ve Milletvekili Serhat Akpınar’ın sarf ettiği sözler karşısında restorantçılar olarak büyük bir şaşkınlık içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz.

Her türlü israf, atama ve gereksiz harcamaya tam gaz devam eden hükümete halktan daha çok kesinti yapılması yönünde çağrı yapmış ve bunu 'İnsanlar meyhanelere harcadığı parayı çocukların geleceği için kullanmalıdır.' gibi bir demagoji ile süsleyen Sayın Akpınar’a çağrımız tasarrufa hoyratça kullanılan kamu kaynaklarından başlanmasıdır. İnsanımızı ve sektörümüzü hedef göstermek haddi olmadığı gibi ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Kendisi çok lüks zevklere ve hobilere sahip Sayın Akpınar’ın kendi 'eğitim' kurumları, yıllardır personelinin sosyal yatırımlarını dahi yapmayan, maaş ödemelerini ise ya geç yapan, ya da hiç yapmadığı herkesçe bilinen kurumlardır. Hal böyleyken Sayın Vekil’in kerameti kendinden menkul olan bu açıklamalarını asla kabul etmediğimizi belirtir, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Turizm Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu’na da eğer vekili ile hemfikir değilse bu açıklamayı düzeltme çağrısı yaparız."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar